Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Lente-equinox | Home | Zeewierveld »

Water, regen, zee, vochtigheid, oceaan en druppels

Maandag 23 maart 2015 @ 22:07 Toen we vanochtend voor de laatste keer moesten wisselen, vreesde ik het al. Ik heb het wachtje tot 6 uur en dan neemt het Etienne het weer over en slaap ik twee uurtjes totdat we gaan ontbijten. We hebben de tijd weer verschoven en dus zag ik het rond half zes al lichter worden. Maar heel licht kon het niet worden, want de bewolking was, na een heldere nacht, weer super dik en ik onderscheidde wat zwarte wolken. Langzaam werd het lichter en zag ik weer verschillende regenbuien om ons heen en verder was het grijs, grauw en zwart.
.
Ik maakte Etienne maar snel wakker om het zeil naar de andere kant te zetten enz, zodat we konden gaan zeilen en weer op de Hydrovane (windstuurinrichting) sturen voordat de bui los zou barsten. Zo gezegd, zo gedaan en het begon al langzaam te miezeren. Het was tien voor zes, Etienne z'n wacht zou weer bijna in gaan en daarmee barste in alle hevigheid ook de hemel. Het stortte weer tonnen met water over ons uit. Hetzelfde verhaal als de afgelopen dagen, toen werd het motoren afgewisseld met buien met regen en veel wind.
.
Etienne nestelde zich in z'n jas onder de buiskap en ik ging nog even slapen. Even later hoorde ik hem de deurtjes erin zetten en het luik sluiten. De wind was gedraaid (zoals voorspeld) naar achteren waardoor de enorme regen naar binnen kwam.
.
Dit is het verhaal van eigenlijk heel de dag. We zitten heel de dag al binnen met de deuren dicht. Af en toe gaat het harder en dan weer minder hard waaien, dan is het bijna strootjes trekken wie er in de enorme regen naar buiten gaat om of de Hydrovane te verzetten, het stuur of de zeilvoering te veranderen. Binnen is het ook vochtig, met een natte jas, handdoeken en gewoon een hoge luchtvochtigheid.
.
Toen het in de loop van de ochtend steeds harder ging waaien moest er weer een rif in, dat doen we met z'n tweeen, dus maakte het niet uit. In onze zwembroek maar naar buiten. De regen striemde in je gezicht en het was een super grijze wereld. Snel naar binnen en afdrogen!
.
En ja, dan ben je koffie aan het zetten en is de gasfles leeg! Ik heb erg hard gelachen, dat zul je altijd zien. Op dat moment regende en waaide het weer super hard, dus hebben we lauwe koffie gedronken, geen aanrader. Net voor de lunch was het niet veel droger, maar wel iets rustiger en heeft Etienne snel de fles verwisseld. Hij had erg zin in een soepje! ;-)
.
Zo gaat de dag langzaam voorbij. We liggen en hangen, af en toe even op de meters kijken of het nog goed gaat en verder alles dichtlaten. En het regent nog steeds. Het wordt iets lichter, maar dat hebben we al vaker gedacht vandaag, even later is het weer grijzer.
.
We zijn al wel de evenaar over en we hopen daarmee ook snel uit de ITCZ te komen, in de verwachting (maar niets is zeker) dat het daar beter weer is. Meer zon dan en minder water, want eigenlijk gaat het ok. We zeilen met zeker 5 knopen de juiste richting op, beter dan het motoren, wat we natuurlijk niet tot aan de overkant kunnen volhouden. Het binnenzitten is ook nog niet eens zo erg, het is veel saaier. Dus zo slecht is het allemaal niet, alleen die nattigheid?..
-----
At 23-3-2015 20:27 (utc) our position was 00°49.48'N 033°00.52'W

twee reacties

Beetje afzien om straks weer in een zonovergoten Carieb te zeilen. En als het zo nog even doorgaat, komen jullie met een schone
en zoutloze boot aan.
Lieve groet van ons.
Frank Jansen - Dinsdag 24 maart 2015 @ 15:45

Owh, als ik dit allemaal zo lees, dan gaat het helemaal goed.
Zolang het technisch allemaal gechecked en in orde is, is het een tosti..0_o

Blue skies..
Rob
Rob - Dinsdag 24 maart 2015 @ 20:44  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.