Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Vliegende vis boei | Home | Bezigheidstherapie »

Rock en Roll keuken

Maandag 16 maart 2015 @ 21:07 Nu de wind vandaag, na een rustig dagje gisteren, weer is aangetrokken, liggen we ook weer meer te rollen. En dat merk je in alles wat je doet natuurlijk. In bed wordt je van links naar rechts geshaket, vanaf de kuipbanken wordt je af en toe gelanceerd als La Luna een draaizwieper maakt op de golven. Het is vermoeiender.
.
En in 'de keuken' is het af en toe een enorme ergernis. Ok, ik word er erg handig en vindingrijk door, maar leer ook weer wat binnensmonds vloekwoorden erbij. Vanuit Kaapstad hadden we veel verse spullen meegenomen, die nu een beetje op z'n eindje lopen. Op de eilanden heb ik kool, aardappelen en wortelen bijgekocht, ik heb nog 'butternut' en uien, maar dat is het toch wel. Je moet dus wat vindingrijker worden om een gevarieerde maaltijd neer te zetten.
.
Tussen de middag heeft Etienne nog lekker brood en met kaas wordt dat een heerlijke tosti! Ik besloot om weer eens hummus te maken, lekker met mijn crackers. Maar dan begint het. Het blik kikkererwten openen gaat prima, maar dan moet je het snel oppakken en schuin houden, anders ben je het vocht al kwijt via de aanrecht. De erwten in een ander bakje en dan pureren met de staafmixer. Geen probleem, totdat je de staafmixer even niet meer nodig hebt. De vieze kant eraf gedraaid en in de gootsteen, de andere kant (met snoer enzo) op de trap. Zwap, zwap. Oh nee, toch maar niet! Dan maar op het gasfornuis. In de hummus wilde ik dit keer zongedroogde tomaten. Pot gepakt, snijplank op aanrecht en een paar eruit op de snijplank. Als ik het snel schrijf en snel zou doen, zou het misschien gelukt zijn voor de zwaaizwiepers, maar nee, dat was natuurlijk niet zo. Pot open in mijn ene hand, mezelf steunen en tegenhouden, met de andere hand de wegglijdende snijplank met daarop de glibberende tomate
n in bedwang houden. Dan gaat er in de gootsteen ook nog het andere potje snel van rechts naar links en in z'n vlucht van alles rakend. Ik denk dat jullie het plaatje hebben en ik niet hoef te vertellen, hoe het gaat als ik mijn 'apothekerschuifkast' open in een zwieper en daar een paar potjes uitpak, waaruit dan weer een paar theelepels in het naar rechts en links schuivende potje in de gootsteen moet?..
.
En dan staat ondertussen de tosti van Etienne op het gas warm te worden. Lang verhaal kort, ik heb hem, dit keer, niet aan laten branden, maar eer ik met mijn potjes (ik wilde natuurlijk wat uitproberen en heb zongedroogdetomaten-hummus en chocolade-hummus gemaakt) buiten zat, had ik mijn work-out weer gehad en had Etienne z'n tosti allang verorberd. Met het avondeten heb ik het vaak iets meer onder controle, ik was eerst af en gebruik dan allerlei lege potjes en bakjes als steun.
.
Och, ik mopper, maar eigenlijk gaat het super hier! Het is een zonnig dagje, we schieten, door de wat hardere (tegen de 20 knopen) wind lekker op. Enne, zo'n rock&roll-keuken houd je gewoon lekker bezig. Anders zit je toch maar? ;-)
-----
At 16-3-2015 19:33 (utc) our position was 03°50.94'S 022°28.01'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.