Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Zwart maanlandschap | Home | Rock en Roll keuken »

Vliegende vis boei

Zondag 15 maart 2015 @ 19:12 Etienne lag even te dutten en ik kijk over het water. Een enorme rode boei doemt op! Wat is dit? Ik pak de verrekijker en bestuur het ding. Een groot rechthoekig, met ronde hoeken, oranje met groen net eromheen ding drijft langs ons. Ik tuur over het water maar zie niet meer. Zal wel een wedstrijdboei zijn die los is geslagen.
.
Als we een paar uur laten zitten te eten zie ik een kleiner oranje boeitje met een grote staak ernaast! Wow, dit is toch bewust iets. Een net? We turen weer rond, geen boot te zien. Even later zien we weer een klein boeitje. Hmm, misschien dat ze hier net zo vissen als in de Pacific. Gewoon netten overboord met een GPS-tracker en dan later oppikken.
.
Tegen dat het donker wordt zien we op AIS een boot, uit Japan. We vermoeden de Japanse vissersboot die vast bij de netten hoort. Verder zien we en horen we niets. Dit was dan weer de high-light van de dag.
.
De low-light was de enorme begraafplaats die we 's ochtends in het gangboord hadden. Dik 40 vliegende vissen hadden de dood gevonden. Sneu!! We zien hele scholen opschrikken en uit het water schieten als we varen. In de nacht splatsen ze tegen de boot aan, soms landen ze met een golf in het gangboord of vliegen er zelf in en hebben het geluk er weer (levend) uit te spoelen, een andere keer zie je dikke schubben tegen de Hydrovane zitten, ook een mikpunt van die nacht. En af en toe landt er een, 'flats-flats', in de kuip. Gelukkig niet te vaak, maar wetende dat ze van slag raken door licht, ben ik nog steeds blij dat als ik 's avonds zit te lezen met mijn rood hoofdlampje aan, nog niet geraakt ben door zo'n nat, glibberig, stinkend ding!
-----
At 15-3-2015 17:29 (utc) our position was 04°36.34'S 020°34.12'W
=====
This message was sent using Winlink, a free radio email system provided by the Amateur Radio Safety Foundation and volunteers worldwide. Replies to this message should be brief using plain text format and any attachments kept small. Commercial use or use of this email system for monetary gain is strictly forbidden. See www.winlink.org/help for additional information.

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.