Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Ascension | Home | Zwart maanlandschap »

Magische avond

Dinsdag 10 maart 2015 @ 16:21 Ascension is zo anders dan St. Helena, ongelooflijk! Het is een vulkaan en hierdoor zwart steen, maar wel met prachtige witte stranden en groen in de dalen. Inklaren ging soepeltjes en daarna gingen we op zoek naar lunch. Helaas….dat is een challenge hier! Maakt niet uit, eventjes internetten en dan wat boodschappen en weer naar boord.

We hebben een scheur in de genua en dat is goed gegaan met de stikker, maar voor de zekerheid wilden we toch maar de stikker vast stikken. Dus zeil eraf en naar binnen gesleept. Het is heel warm hier in de zon, dus binnen is beter. De helft gestikt en vanochtend de andere helft. Fijn, weer gedaan.

Bij het Conservation Centre hadden we de Turtle Tour geboekt. Samen met Matt (Infini) gingen we om ’s avonds om negen uur weer naar de kant. Eerst een prachtige film over de flora en fauna. En daarna werden de hoofdlampjes uitgedeeld, alleen rood licht, en toen gingen we naar het strand.

Ik dacht, we zien er enkelen, maar de meiden hadden verteld dat er elke avond zo’n 300 kwamen! De Green Turtles leggen meerdere keren per seizoen eieren. Dus er gaan veel eieren verloren, want ze graven en gebruiken dezelfde plaatsen voor een nest. Zonde, maar dat is het leven. Overdag hadden we sporen op het strand gezien, maar het leek voor ons een grote sjofel. Dat was het dus niet, het was het spoor van de grote schildpadden. Het was echt magisch!!!

Het is donker, pikkedonker, bewegende rode schijnsels zweven over het zand. En dan ineens zie je een grote zwarte donkere vlek langzaam het zand op kruipen. Stopt en begint wild met de poten te slaan, je voelt het zand op spatten, gecombineerd met “flats, flats”. En dan hoor je het geluid rondom je. Voorzichtig kijk je rond en zie je veel meer donkere vlekken. Ik durfde niet meer te lopen en moest Etienne vasthouden, ik werd te enthousiast en overweldigd. Zo bijzonder….

Een dame van de Conservation Centre tilde een staart en poot op van een enorme turtle die eieren aan het leggen was. En toen konden we het ook zien! Geweldig, eieren, zo groot als pingpongballen. Heel bijzonder.

En het speciale kwam daarna. ’s Ochtends hadden ze een nest gevonden, waar de kleintjes al uit kwamen. Met de opkomende zon weten ze niet waar het water is, dus sterven ze. Het Conservation Centrum heeft ze daarom opgepikt en in een emmer met water gezet. En ’s nachts, toen wij op het strand waren, werden ze ‘teruggezet’. Waanzinnig!! We kregen allemaal een kleintje in ons hand en zetten die in een lijn zodat ze naar het water konden lopen. Geweldig!!

We hebben een tijdje naar andere turtles gekeken en toen teruggelopen. Gelukkig maakt het niet uit als wij op een nest stappen… want ik durfde bijna niet te lopen. Het was een hele bijzondere avond. Daarna zijn we nog wat gaan drinken bij het hotel en tot onze verbazing was het er aardig druk.

Vandaag zijn we wat later opgestaan. Eigenlijk wilden we vroeg naar het strand om te kijken of we nog schildpadden zagen in het daglicht, maar met het naar bed gaan na 12’en, werd dat het niet. Morgen gaan we samen met Infini rondrijden en de rest van Ascension bekijken.

De foto’s van St. Helena en Ascension (de turtles!) staan in het fotoalbum.

vier reacties

Wat een prachtige foto’s weer van jullie heel bijzondere avonturen!
Voor nu, een fijne tijd op Ascension en voor later een goede overtocht.
Barbara - Dinsdag 10 maart 2015 @ 23:07

Hallo Denise en Etienne, het schildpaddenavontuur zal je je leven lang bijblijven, het is zo bijzonder om op dezelfde avond de eieren en de geboorte van de schildpadden te zien, en wat een geweld he als de schildpadden het strand op komen. Ooit hebben wij het morgen aanschouwen in frans gyana, Hoe mooi kan de natuur zijn.
Geniet er maar van veel geluk op jullie reis!
gr, Martin
martin visser () - Donderdag 12 maart 2015 @ 22:26

Nog 1 keer. Probeer het nog een keer. Hoi,leuk verslag. Ik wist niet dat er ook schildpadden, en meer mooie natuur aanwezig was op eiland. De Atlas van afgelegen eilanden is daar wat vaag over. Hebben jullie James of Dirk Pitt al ontmoet? Die lopen daar ook ergens rond. 8)
Veel plezier, en ik kijk al uit naar jullie volgende etappe.
Robbert
Robbert - Donderdag 12 maart 2015 @ 22:35

uhhm jaa, vergat mijn emailadres in te vullen.
Waarom werkt het nou niet !!!
lol
Rob () - Donderdag 12 maart 2015 @ 22:36  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.