Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Gewoon doorgaan | Home | Magische avond »

Ascension

Maandag 09 maart 2015 @ 08:56 En dan, zoals het altijd gaat de laatste dagen van een langere tocht, ineens ben je er dan. Zeker omdat we vannacht nog lekker doorliepen en bij licht worden het eiland zagen. Het is een groen en zwart eiland. Een heuvel in de buurt van Georgetown, de hoofdstad is zwart, pikzwart. En in mooi contrast, waardoor het zwarter nog zwarter lijkt, ligt daarnaast een pracht groen dal. Het blauw komt in dit plaatje van het water. Het is hier ondiep en glashelder. De lucht is vandaag gespikkeld met witte wolken. En op alle heuvels prijken witte antennes, een onderzoekscentrum en satellietschotels. Het strand, wat in onze 'achtertuin' ligt, is ook wit, met een enorme lange swell.
.
We lieten om 12 uur vanmiddag het anker vallen. Infini en Mantra waren er al en er komen nog een aantal boten in ons kielzog. We hebben elke avond een netje (wat ik min of meer leid) en het is erg leuk om iedereen eventjes en al is het zakelijk te horen en te spreken. We hebben vanmiddag lekker lui gedaan en aan het einde van de middag hadden we een Sundowner bij Infini aan boord. Gezellig!!
.
Bijzonder, Ascension. Zoals Robbert al aangaf in een reactie op mijn vorige berichtje, een eiland uit de atlas van onbekende eilanden. Op dit moment zijn er twee legerbasissen, een Engelse en een Amerikaanse. Morgenochtend gaan we inklaren, we zullen het dan wel gaan zien en horen.
-----
At 9-3-2015 7:26 (utc) our position was 07°55.20'S 014°24.75'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.