Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Geschiedenis op wiele… | Home | Tijd verdwijnt »

Weer op weg

Maandag 02 maart 2015 @ 18:51 Het was gisteren een drukte van jewelste in ons 'cruisersdorpje' voor Jamestown. Een aantal boten vertrokken en er kwamen ook verschillende aan. Gezellig weer om andere bekenden te zien! We hadden onze dinghy in het water omdat we Kevin (Opela) geholpen hadden met de mooringboei, dus konden we de anderen ook helpen. Daarnaast was het bij iedereen klusjestijd, dus werd er ook wat gereedschap heen en weer gevaren.
.
Aan het einde van de ochtend, gingen we aan de kant om even te internetten. Helaas was het super langzaam en omdat we maar een half uurtje gekocht hadden (was al 5 euro!) zijn er maar een paar foto's geupload van St. Helena. Over een maand meer. ;-)
.
Het was wel heel gezellig op de kant, want de nieuwe boten verzamelde na het inchecken ook bij Ann's place en hebben we dus lekker, o.a. met Gromit, kunnen bijkletsen!
.
's Middags weer naar boord en de laatste dingen om weer vaarklaar te worden. Vanochtend zijn we namelijk vertrokken. 704 nm naar Ascension. Het regende vanochtend vroeg erg hard, maar tegen de tijd dat wij gingen was het opgeklaard en is het een prachtige dag!!
.
Het is helaas niet allemaal prachtig, want tot onze grote schrik zagen we vanmiddag een scheur in onze genua! Het zeil is krap twee jaar oud en net boven de uv-strook aan de onderkant zit een grote scheur. Er zijn wat woorden gevallen die ik niet zal herhalen. Daar zit je dan, nog 3.000 mijl te gaan met een grote scheur! We hebben er tape over geplakt en nu is het 'fingers-crossed' dat het blijft zitten. Op dit moment is de genua bijna voor de helft gereefd om even zeker te weten dat de tape blijft plakken, dus onze snelheid is belabberd. Maar ja, het is niet anders....
-----
At 2-3-2015 16:48 (utc) our position was 15°32.54'S 006°12.95'W

een reactie

Das balen!
Zigzag ductape en een grove naaisteek doet wonderen.
Goede reis en inderdaad, fingers crossed !!!!
Lieve groet van ons.
Frank Jansen - Dinsdag 03 maart 2015 @ 16:43  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.