Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Very English | Home | Weer op weg »

Geschiedenis op wielen

Zaterdag 28 februari 2015 @ 15:46 St. Helena is een eiland, bekend doordat Napoleon daar in gevangschap heeft gezeten. Het was toen en is nu nog steeds onderdeel van Engeland. Verder zegt St. Helena mij niet veel, maar met het feit dat je er alleen maar per boot kan komen, maakt het wel bijzonder. Ze zijn een vliegveld aan het bouwen wat dit jaar klaar moet zijn. En het is het waard. St. Helena is bijzonder en prachtig!!

Wij namen de 9 uur watertaxi naar de kant en al vrij snel op de pier werd ik aangesproken door een klein grappig mannetje of ik voor de tour kwam. Toen ik later merkte dat hij inderdaad Robert was, onze gids, had hij mijn hart al gestolen. Hij staat bekend als ‘History on wheels’ en inderdaad! Met z’n 79 jaar is hij een enorme bron van informatie. Hij is nog goed bij de tijd, al moet je hem niet onderbreken als hij met een opsomming bezig is. Ook praat hij met het typische eilandaccent, waardoor je af en toe wat mist. Maar dan vraag je het gewoon nog een keer en hij legt het weer uit. Ook heeft hij een prachtig gevoel voor humor. Dat was nodig, want we waren met een druk, luidruchtig en eigenwijs groepje (Shengo, El Corazon, Cloudburst en wij).

Er zijn verschillende wegen op het eiland en een aantal dorpjes. We hebben ze allemaal gezien. Van de St. Helena Distillery (heerlijke koffieliquer en ‘limoncella’) tot Longwood House (waar Napoleon gevangen heeft gezeten), het dal waar de Boers tijdens de oorlog verbleven (het is mij onduidelijk waarom en ook de Z-A’en konden daar geen eenduidig antwoord op geven) en het nieuwe vliegveld, het huis van de gouverneur (en ooh, Robert mag de gouverneurs vrouw niet) tot het graf van Napoleon.

Het eiland is op sommige plaatsen droog, dor en zwart. Op andere plekken is het er zo groen en vochtig, met varens en prachtige dennenbomen. Er zijn prachtige vergezichten over de heuvels into de dalen! En uitzichten over de zee.

We eindigden op de top van Jacob’s Ladder. Een trap met 699 treden die Jamestown verbindt met het bovengelegen fort en nu het dorp. Hij was gebouwd om spullen daartussen te vervoeren en nu kun je leuk omhoog of naar beneden lopen. Het is onwijs stijl en wij hebben besloten onze zeebenen even met rust te laten en het enige wat ik heb gedaan is de trap gefotografeerd. ;-)

Net na lunchtijd stopten wij Reggie’s Take-away. Een huisje, voor mijn gevoel in de middle of nowhere, waar ze een prima lunch hadden. De extra stops in het fort, bij de schildpadden en in de ochtend bij de brewery maakte dat we moesten haasten voor de watertaxi van zes uur. Het was een super leuke dag en onze gids in Kaapstad (bij Castle of Good Hope), die meende de beste te zijn, is echt van z’n eerste plaats verdrongen.

St. Helena is op verschillende plaatsen nummer 1; in het meest vriendelijke eiland, meest makkelijke en vriendelijke check-in en uit en beste tourguide.

Gisteren zijn we gaan uitklaren, weer zo makkelijk. Daarna wat rondgelopen, wat verse spullen gekocht en lekker gekletst met andere cruisers die je hier overal rechts en links tegenkomt. Er zijn maar een paar supermarkten en het assortiment is er verbazingwekkend groot. Met name blikvoer en ander langhoudbaar spul is er in alle varianten. Groenten is ook nog redelijk, maar als ze wat hebben moet je het meteen meenemen, want morgen kan het er niet meer zijn. Fruit is heel zeldzaam met nu wat appels en bananen.

Daarnaast zijn er een paar plekken met internet en waar je kunt lunchen. Je komt de cruisers dus geheid ergens tegen.

Gisteren kwam Opela aan en vandaag Blue Heeler en Rhythm. We hebben heerlijk met z’n allen geluncht (nog inclusief Coruisk en Infini) en bijgekletst. Super gezellig!! Het is nu zaterdagmiddag en veel is er al dicht. Morgen zondag, dan zijn er een paar tentjes open, maar is het een algemene rustdag. Wij gaan dat ook doen; de boot weer klaar voor vertrek maken en nog wat gezellige praatjes.

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.