Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Bijna | Home | Geschiedenis op wiele… »

Very English

Donderdag 26 februari 2015 @ 10:02 Met onze aankomst op St. Helena (dinsdag 18.00 locale tijd) zijn we terug in de tijd gegaan. Een beetje letterlijk omdat we nu twee uur op NL vooruit lopen, maar ook qua de rest.
.
Nadat we een mooring hadden opgepikt (lekkere grote, zachte) en wat hadden gegeten op een minder, maar toch nog wat schommelend bootje, hebben we geslapen als een blok! De volgende ochtend zijn we met de waterferrie van 9 uur naar de kant gegaan om in te klaren. Het bevoorradingsschip, RMS St. Helena, was hier ook weer terug van Ascension en het was lekker druk. In de waterferrie was het net een reunie, allemaal oude bekenden vanuit de Indische Oceaan (Infini, Kind of Blue, Shengo, Tahina, Sanctuary, Bangsu, Cloudburst, Cleo, enz). Heel gaaf!!
.
Rodriguez stond bij ons op nummer een van het meest vriendelijke eiland. Nou, die zijn echt van de eerste plek verdreven, want de gastvrij- en vriendelijkheid hier is echt het einde! Een utopie! De Imigrations, Customs en Port Control, grote lachen, leuke praatjes en vreselijk vriendelijk. Naast de Engelse opperbeleefdheid. En als je dan Jamestown inloopt, dan waan je je tig jaren terug in de tijd. Het doet ook een beetje aan Alderney denken. Het is geweldig!
.
Een enorme, nette (want ja, het is Engels, he) rij voor de bank om geld te halen. Een vrouw adviseert welke kool ik moet nemen. We worden gedag gezegd door werkelijk iedereen op straat en een man met veel eieren probeert met lachen en knikken z'n armbewegingen om te zwaaien te compenseren. De gebouwen zijn geweldig en de koffie bij het allerprachtigste oude Engelse hotel is subliem.
.
We doen rustig aan, lopen wat door de straatjes, drinken koffie, lunchen met de Kind of Blue, halen even internet op (5 euro voor een half uur internet!), gaan betalen bij de officials en dan weer terug naar de boot. Vandaag, donderdag, gaan wij een toertje over het eiland maken. Iedereen was er echt lyrisch over, dus de verwachtingen zijn hoog!
-----
At 24-2-2015 18:13 (utc) our position was 15°55.50'S 005°43.56'W

een reactie

Een paar weken geleden was het programma van Floortje Dessing op de televisie waar zij op St Helena was. Wij vonden het prachtig om te zien en als de mensen dan ook nog zo vriendelijk zijn is het helemaal geweldig. Geniet er maar van!
Barbara - Vrijdag 27 februari 2015 @ 19:59  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.