Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Happy Valentines Day | Home | De wereld rond? »

Carnaval

Maandag 16 februari 2015 @ 09:07 In Brabant vieren ze carnaval, nou wij gingen vannacht ook "van voor naar achter, van links naar rehehehechts, van voor naar achter,..." De wind zou nog even blijven en liet zich vannacht goed voelen. Het was echt feest hier met dik in de 30 knopen. Wij liggen 's nachts heerlijk in een slaapzak gedoken, gewoon omdat dat lekker comfy is, maar nu ook voor de warmte. Spetters krijgen we wel eens in de kuip, maar de slaapzak is goed waterdicht. Vannacht kwam er alleen een zo'n nasty one voorbij, die de hele kuip blank zette (gelukkig zat het onderste deurtje er ook in!) en de slaapzak was doordrenkt. Bij de zwarte wolken zat geen confetti, euh regen, gelukkig, maar af en toe wel veul wind! ;-)
.
Overdag werd het later nog wat zonnig gisteren en was het een prima dagje. Als je dan leest dat er in Standdaarbuiten weer de lichtjesoptocht is, het plaatsje waar wij jaren hebben gewoond en zo ook jaren naar de optocht zijn geweest, haalt dat weer leuke herinneringen boven. Je hebt toch niets anders te doen, tijdens zo'n oversteek. En met het nu weer ingaan van de Atlantische Oceaan zijn we toch ook best met Nederland bezig. Komt er dan even later ook nog het nummer 'Brabant', van Guus Meeuwis weer eens uit de Ipad, tja, dan worden de gevoelens wel dubbel.
.
Maar voor nu zijn we onderweg naar St. Helena, een Engels eiland, waar ze vast geen carnaval vieren. Maakt ook niet uit, we zouden waarschijnlijk toch te laat komen, want we hebben nog 1040 mijl te gaan.....
-----
At 16-2-2015 7:20 (utc) our position was 27°28.52'S 008°01.39'E

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.