Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Tafeltje dekje, atome… | Home | Dik 1700 mijl »

Weer mijlen maken

Zaterdag 07 februari 2015 @ 08:15 Een van de dingen die we ook deden toen we de auto nog hadden, was boodschappen. Dat had ik rechts en links al geschreven, maar dat hebben we nog een paar keer meer gedaan. Want ja, ik ben toch wel een beetje obsessed dat ik genoeg eten aan boord wil hebben. ;-)

We gaan namelijk weer wat mijlen maken in de Atlantische Oceaan en onze eerste stop wordt St. Helena, zo’n 1.700 mijl weg. Daarna 700 naar Ascension en dan is het even kijken wat we doen. Maar, alles opgeteld zijn we pas na zo’n dikke 5.000 mijl in het begin van de Carieb. We rekenen altijd met 100 mijl per dag (al gaan we vaak wel wat sneller), dus dan zijn dat 50 dagen zeilen en dan nog de stoppen op de zuidelijk eilanden.

Vandaar dat ik heel veel wc-papier aan boord heb. Veel rijst en meel. En nog heel veel ander spul. Daarom dat de boot ook goed gecontroleerd wordt en alle kleine reparaties worden gedaan. En we zijn inmiddels zo goed als klaar. De afgelopen weken, had Etienne het ene klusje afgerond, diende het andere zich meteen al aan. In feite niet zo’n groot probleem, nu liggen we toch in een haven en hier is veel te koop. Inmiddels is hij door z’n lijst heen. Ik moet binnen de punt nog even beter indelen, want er moeten nog extra dozen in voor de verse groenten en fruit.

Deze week had ik nog lekker wat gebakken, zoals muffins en lasagna, waarna de gasfles opnieuw gevuld kon worden. Er zijn hier twee fijne wasmachines, dus alles is ook weer schoon. De route staat al in de kaart... Gisteren heb ik dan ook lekker niet veel gedaan en Etienne had dus ook al z’n klusjes afgewerkt. Aan het einde van de middag zijn we gezellig wat gaan drinken in de yachtclub. Inmiddels is er een aardig groepje met cruisers dat ook weg gaat en wat Zuid-Afrikanen die al tig keer rond zijn geweest, dus de gesprekken zijn zeer geanimeerd.

En dan is het wachten op het weer. Zoals het er nu uitziet gaan we woensdag weg. Het weer is duidelijk stabieler aan deze kant van de kaap, want het ziet er al lange tijd goed uit.

vier reacties

Succes met de overtocht.
gerard smit () (URL) - Dinsdag 10 februari 2015 @ 10:40

Hoi lieverds, een mooie en behouden vaartrip toegewenst.
Lieve groet van ons!!
Frank Jansen () - Dinsdag 10 februari 2015 @ 14:55

Hee D&E

Een fijne en behouden oversteek naar St Helana gewenst.

Sef (opstapper Tin Hau)
Sef van Diepe - Woensdag 11 februari 2015 @ 11:23

Heel veel vaar plezier en een goede overtocht.
Git - Woensdag 11 februari 2015 @ 13:27  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.