Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Driven by Freedom - G… | Home | Tafeltje dekje, atome… »

Zwart-wit

Zondag 01 februari 2015 @ 10:12 Het was zwart-wit wat de hoofdtoon voerde deze week; witte dagen omdat we leuke dingen gedaan hebben, zwarte dagen omdat er wat tegen zat en ik weer even plat ging met migraine. We hebben zwart-witte vrienden gemaakt, zwart-witte vogels gezien, veel wit op de enorme kassabon van de supermarkt en het zag even zwart van de blikken, daarnaast witte stranden, met witte schuimkoppen op het water, zwarte stenen en veel zwart asfalt.

Dit was onze week in het kort. In het lang? Afgelopen maandag hebben we onze huurauto opgepikt. Meteen langs een paar watersportzaken en ons grootzeil bij NorthSails ophalen. Dinsdag alweer vroeg op pad, langs de kust naar Kaap de Goede Hoop. Wat een prachtig gebied is het hier! De kust is ruig, rotsig. Het waaide dinsdag super hard, wat het heerlijk spectaculair maakte. Perfect weer voor een kusttochtje.


Cape of Good Hope, Kaap de Goede Hoop, is het meest zuidwestelijke puntje van Afrika. Het is er droog, dor, rotsig en prachtig! In het verleden ook wel genoemd ‘Cape of Storms’, ‘Stormkaap’ En dat zien we vandaag weer. De uitzichten over het water, met deze dag enorme schuimkragen die worden weggeblazen, zijn schitterend. Tja, je bent nu eenmaal een zee-mens of niet. Het is een mooie rit, Chapman’s Peak Drive, met een stuk half overdekt, uitgehakt in de rotsen. De omgeving wordt afgewisseld met enorme platte vlakten afgeschermd door aan twee kanten zee en aan de andere kant de rotsige heuvels.


Net voor Simon’s Town is Boulders Beach, waar de Africaanse Penguins zijn. Heerlijk deze koddige diertjes! In de jaren 80 zijn ze hier aan land gekomen en tot die tijd gebleven. Een ‘slimmerd’ heeft er toen ook meteen een toeristische trekpleister van gemaakt. Het is een grote groep en de koddige diertjes zijn lekker aan het zonnebaden of zwemmen. We lunchen met uitzicht op de pinguins en rijden verder.


Bij Muizenberg slaan we af, we gaan terug naar Cape Town. Via de highway komen we langs verschillende Townships, enorme velden met golfplaten hutjes. Er net buiten zijn kinderen aan het voetballen. Later lees ik dat in een van deze townships alleen al 1,8 miljoen mensen wonen. En we hebben er verschillende gezien...

Woensdag doen we wat kleine dingen; terug naar NorthSail met het zeil, ik lig plat en Etienne vervangt de startaccu. We nemen afscheid van de oude die er een paar weken geleden mee stopte. Dat mag hij doen, hij was er al toen we de boot kochten en heeft een respectabele leeftijd gehaald. Donderdag gaan we naar Canal Walk Mall, een mega mega shoppingmall, met alles wat je je maar kunt bedenken. We doen alvast wat grote boodschappen voor de komende maanden en Etienne sjouwt zich een breuk met de kilo’s rijst en meel, flessen en blikken.

Vrijdag ben ik weer helemaal wakker en gaan we weer op pad. We gaan vanaf Muizenberg verder langs de kust. Bedoeling is Cape Aghullas, het zuidelijkste puntje van Zuid-Afrika, maar zover komen we niet. Het is namelijk weer onwijs mooi! Deze weg is nog prachtiger dan Chapman’s Peak Drive. Als het zand de weg overwaait en we tussen de duinen rijden krijgen we heimwee naar NL, dit lijkt Zeeland wel! Verder waait het weer lekker en we genieten van de zee en van de valleien en steile rotsen aan de andere kant.


Bij Betty’s Baai maken we een detour, hier moeten ook pinguins zijn. En ja, deze kolonie is nog groter! Ik maak weer een paar honderd zwart-wit foto’s. Ze blijven koddig en leuk! We blijven (te) lang op het plankpad hangen om naar deze beestjes te kijken.


Onderweg lunchen we in een super schattig restaurantje en rijden dan weer verder langs de prachtige kustweg. Bij Hermanus is het al eind van de middag en Cape Aghullas is nog veel verder. We besluiten terug te gaan, via de kortste weg. Maar zelfs die weg is schitterend! Het was weer een heerlijk dagje.

Zaterdag gaan we weer naar de shopping mall. De combinatie nieuwe boordcomputer en beeldscherm blijkt om de een of andere reden niet te werken, dus we gaan een nieuw beeldscherm kopen. Eerst lekker aan de koffie natuurlijk, beeldscherm scoren en dan weer wat tassen volladen.

De verdere middag ben ik druk met alles reorganiseren en wegstouwen. Etienne pakt een nieuw project op en ontfermt zich over de watermaker. Vandaag doen we rustig aan, nou ja, we blijven thuis, maar zijn druk met allerlei dingen. Soms vraag je je af hoe zo’n boot in vijf tellen zo’n bende kan zijn en waar alles dan even later ook weer is gebleven... ;-)


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.