Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Port Elizabeth: oliel… | Home | Goede hoop (deel 1) »

Stormachtig, koud en bijna weer gaan

Zondag 18 januari 2015 @ 15:54 De afgelopen dagen waren stormachtig. Niet zo zeer bij ons aan boord, don’t worry, maar buiten met het weer! Aan de andere kant van Madagascar had zich een cyclone gevormd, deze zorgde voor een groot lage drukgebied in het kanaal tussen Madagascar en Zuid-Afrika, met als gevolg dat het hier ook erg goed waaide. Eergisteren hadden we in de haven meer dan 40 knopen! Daarbij regende het keihard. Weer om lekker binnen te internetten of gewoon te hangen.

Gisteren en vandaag is het weer prachtig! Warme zon en een zacht briesje, dat in de middag iets aantrekt als het land opwarmt. En dan is de haven niet zo erg. We liggen minder te sjorren aan de lijnen. De YachtClub blijft gezellig, het is er altijd wel druk, gewoon lekkere (automaat) koffie en ’s middags een drankje, dan is het al snel goed.

Op een prima loopafstand zit een Superspar en met recht Super! Hij is groot en heeft heel veel! Zelfs heel veel glutenvrije producten. Dus even een paar pakjes broodmeel en ander meel ingeslagen en de noodzakelijke dingen voor de komende dagen varen.

Want, morgen gaan we weer verder. We moeten nog even kijken hoe ver we komen. Het weer is ok. Er staat nog een enorme swell, maar ja, ziek zal ik toch wel weer worden. Alvast maar veel koken en bewaren in de koelkast. Dat komt nu weer goed….

Want een paar dagen geleden roken we ’s ochtends ineens een hele stinkgeur, gesmolten plastic-achtig. “Het zal wel van buiten zijn!” Maar toch bleef het lang hangen, dus ik maar alles doorgeroken en toen ik het gootsteenkastje opendeed wisten we het meteen, hier kwam het vandaan! En het was duidelijk te zien, want er kwam rook uit een paneeltje op de unit van de koelkast! Shit!!!

Lang verhaal kort, een dag later en wat draadjes solderen deed hij het weer, voor een paar uur. Toen sprong hij in een storingmodus en wilde niet meer aan. Balen! Erover pratende met nieuwe Zuid-Afrikaanse vrienden van de Opela bracht de oplossing, Kevin had in Durban een nieuwe koelkast geïnstalleerd en het oude ‘schakelpaneeltje’ bewaard. Dat paste, dat deed het en dus dat hebben we overgenomen. Heel fijn, we hebben weer een koud kastje aan boord!

En dus kan ik morgenochtend weer voor een aantal dagen koken. Voor vandaag hebben we ons zelf verwend met lekkere speciale dingen van de supermarkt. Het eten is lekker hier bij de yachtclub, maar voor mij een beetje eentonig, dus af en toe een keertje is het wel lekker en anders kook ik gewoon. Geen probleem, mits we niet aan het varen zijn. ;-)


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.