Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« 2015 | Home | De beruchte stroom »

Fast

Woensdag 07 januari 2015 @ 11:00 Het weer voor afgelopen maandag was dusdanig veranderd dat we veel meer wind op de neus zouden gaan krijgen, niet fijn, dus niet gegaan. Opnieuw inklaren hoeft dan niet, ze zien ons wel weer als we gaan uitklaren. We zouden zoveel uur voor vertrek immigrations moeten informeren, zij komen dan nog even naar de boot en dan de portcaptain bij uitvaart van de haven. En dan staat ineens immigrations, zondagavond op de steiger. “Ooh, jullie zijn niet weg?!” “Nee”, antwoord Etienne, “we hebben ook niet gebeld.” Ze waren super aardig, zoals elke keer en als we weg wilden gaan moesten we 8 uur van te voren ze bellen. Prima!!

Heel de week ziet het weer er niet ok uit, tegenwind of geen wind. Het frustrerende is dan, dat als je in de haven ligt het weer een bijna windstille dag is. “We hadden best kunnen gaan” zeggen we dan. Maar eergisteren waaide het super hard in de haven, tegenwind en dat klopte goed met de files. Het is dus nog even wachten. Zaterdag ziet het er nog steeds goed uit. Ik ga niet meer zeggen, ‘misschien zelfs wel voor verder te gaan’, want dat is de goden verzoeken. Laten we eerst maar eens tot East London varen, dan komt Port Elizabeth vanzelf. ;-)

Tot zaterdag vermaken wij ons wel. Uit eten met Inish op de Florida Road was gezellig, het is een mooie straat ook, chique huizen en veel restaurants en bars. Ook hebben we weer door de stad gestruind. Een paar straten parallel aan de haven en de dwarsstraten daarvan, barsten van de mensen en de winkels. Locale winkels, met t-shirts voor een euro, allerlei telefoons voor een tientje en de prachtige aardappels kun je gewoon op straat kopen. Maar daartussen heb je ook de Woolworth en Truworth, JeJ en nog zo’n soort zaak, een beetje V&D/Bijenkorf-achtig. Sjiek vergeleken bij de anderen. En dat geldt ook voor wat kleding-, juweliers en schoenenzaken. Alles zit hier door elkaar. Terwijl wij vaak de enige blanken op straat zijn.

Het is leuk dit drukke gebeuren. Helaas zijn er geen ‘koffietentjes’, maar wel heel veel fast food zaken. Van de bekende Mac en KFC, tot de onbekende Chicken Licken. Het is niet voor niets dat de meesten van de mensen hier enorm dik zijn. Rond etenstijd moet je niet bedenken dat je daar ergens een kippetje wilt gaan eten, er staat dan vaak al een enorme rij wachtende op straat. En buiten lunchtijd zit het evenzo vol. Maar ja, het is ook al snel te betalen, want ga je zo ver mogelijk de stad in, dan kost zo’n kip-menu omgerekend een euro!

Gisteren ging Etienne motorolie halen. Heel bijzonder, dat kun je hier alleen krijgen bij een soort V&D, de pompstations verkopen alleen eten. De zaak ging om 8 uur open, toen hij er om 8 uur was, stond er al een hele rij buiten te wachten! Dit keer was de openingstijd verschoven naar 9 uur, de medewerkers hadden training. Toen hij na negenen terugging was de rij verplaatst naar binnen, voor de kassa. Wachten is voor de mensen hier een dagelijkse aangelegenheid, is het niet voor de winkel, voor de kassa, om te gaan lunchen, dan is het wel voor het busje.

Er rijden hier lokale kleine witte busjes rond. Ik dacht nog dat die voor ons ook wel handig zijn, maar toen ik de rijen zag! Bijna van een hele blok lang! Mensen staan gewoon geduldig, netjes in een rij, naast de stoep, te wachten. Ze stampen veel mensen in zo’n busje, maar voor die enorme rij, hebben ze er wel een paar nodig. Wij lopen dus voorlopig gewoon maar. Of nemen de taxi, die is ook niet zo duur.

Etienne heeft gisteren meteen de brandstof en olie filters vervangen, dus tussen al het rustig aan doen en internetten gebeurd er nog wel iets nuttigs. Vandaag is het een regenachtige dag, heerlijk, want dan is het niet zo abnormaal warm!

een reactie

Hallo lui,hier veel storm.
Ik ga even kijken bij de Hondsbossche Zeewering.
Ze zijn daar nieuwe duinen aan het maken,je kan kijken bij =kust op kracht=

Lekker uitwaaien dus,succes met de volgende trip
gerard smit () (URL) - Vrijdag 09 januari 2015 @ 12:13  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.