Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« De Splash | Home | Pitstop »

Open zee

Woensdag 29 oktober 2014 @ 16:42 Inmiddels zitten we weer op open zee. Gisterenochtend zijn we vroeg ankerop gegaan vanaf Pointe de Gengareme. Langs het eiland Bazaruto voeren we eerst nog lekker beschut naar het zuiden. We wilden via een zuidelijke uitgang (Ponte de Dundo) de zee op. Het was een lekker tochtje, rustig op de motor en met de genua bij. Toen we rond Bazaruto waren, kregen we aardig stroom mee en in de verte zagen we de brekers in de ingang, of voor ons uitgang.
.
Het gaat daar ineens de ondiepte in en daar knalde de oceaandeining dus mooi op de stroom, met als gevolg aardige brekers. We gingen even kijken bij de doorgang, maar toen het een beetje te ondiep werd, met die golven zijn we omgedraaid. Wachten tot het tij keert, zodat we stroom tegen hebben en het water wat hoger staat.
.
We dropten ons anker bij een prachtige zandduin, op een heel rustig plekje. Dalwhinnie besloot om terug te varen en toch de noordelijke uitgang te nemen. Wij genoten van een paar uurtjes 'pauze' en ik maakte van de gelegenheid gebruik om lekkere Chinese tomatensoep te maken.
.
Kort na de kentering ging een vissersboot, Big Bob, naar buiten. Wij konden hem volgen op AIS en deden dat met een track. Een paar uur later volgden we hem, het was inmiddels stroom tegen en een aantal meters hoger dan eerder in die ochtend. Net voor de doorgang was het een heksenketel door de stroom, maar de uitgang zag er heel anders uit. Geen brekers meer! Het was wel fijn dat we het track hadden en dat konden volgen, want het was een beetje zigzag tussen de ondieptes door. Dus, bedankt Big BoB! ;-)
.
Eenmaal buiten zaten we meteen in de oceaandeining van 2,5 meter. Het waaide ook toch flink, zo'n 18 knopen, dus het zeilen hijsen met meteen een rifje erin. De wind komt uit de richting waar we heen moeten, dus tackten we maar dwars het land uit. Met de golven aardig op kop en de spanning van de doorgang van die ochtend, werd ik al snel zeeziek.
.
Het zeilen ging prima en het werd langzaam steeds rustiger. Waardoor mijn zeeziekte ook snel beter werd. De wind is nog steeds te scherp voor waar we heen willen, dus we tacken nog steeds. Ik vind dat altijd zo frustrerend, je gaat even nergens heen en we hebben dan ook nog een k-koers, hakkend tegen de golven in.
.
In de loop van de nacht en dag werden de golven en wind wat minder, wat prima was, maar nu is het weer wat meer. Alles gaat goed, als nou de wind ook gaat draaien zoals de gribfiles aangeven, dan is het helemaal goed.
-----
At 29-10-2014 15:21 (utc) our position was 23°02.87'S 035°43.84'E

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.