Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Na zorgen komt zonnes… | Home | Dobberen »

Praat over eten

Woensdag 15 oktober 2014 @ 15:32 Na zo'n berichtje van gisteren, vandaag maar iets vrolijks. En wat is er belangrijk voor het moraal aan boord? Jawel, eten! Dat wisten de vroegere zeilers al en dat is in deze tijd niet anders. Laat ik het nu geen vervelend onderwerp vinden, want ik hou van alles wat met eten te maken heeft, het maken, het lezen, het experimenteren en ja, ook het eten zelf!
.
Vandaag was het ook weer brood-bak-tijd. Sinds ik geen brood meer eet (gluten-'allergie') bakken we drie pistoletjes, voor drie dagen, voor Etienne. Het broodbakken blijft een challenge, want het rijst wel, maar niet zoals je de Franse stokbroodjes of andere broden koopt. Ik experimenteer nu met iets meer gist en voor de smaak en vorm gaat er wat melkpoeder in. Zolang het warm is, het eerste dagje is het lekker, maar daarna lijkt het alsof het broodje krimpt! Heel bijzonder.
.
Ik eet tegenwoordig salades met de lunch. Ik heb al wat variaties achter de rug en bij gebrek aan veel verse ingredienten gaan er ook verschillende blikgroenten in, zoals bietjes en mais. Heerlijk hoor, bij de verse tomaatjes en komkommer. Nog wat kool, zonnebloemzaadjes en dan een dressing van soja cream met basilicum en verschillende andere kruiden.
.
Voor vanavond heb ik een makkie, ik kook vaak voor meerdere dagen, dus gisteren was ik druk. We eten nu twee dagen Ketoprak, een overheerlijk Indonesich gerecht. Het maken van de boemboe (kruidenprakje) is wel even wat werk, maar het is het waard.
.
Morgen ga ik weer nasi maken voor drie dagen, want naar verwachting komt er veel wind en dan vind ik het wel fijn om alleen maar een bakje uit de koelkast in de pan te hoeven schudden. Tja, gemak dient de mens.
.
Je zou bijna vergeten dat we aan het zeilen zijn, want ja, dat konden we heel de nacht. Het bizarre is, dat de wind goed aantrok, waardoor we zelfs een rif moesten gaan zetten in het grootzeil en de genua! En dan zakt in de ochtend de wind weer zo in, dat we nog wel vooruit gaan, maar langzaam. En de stroom ons enorm opzij zet. We hebben het wat uren kunnen aanzien, maar nu werd het te gortig, de motor pruttelt dus weer.
.
Verder is het rustig. De blauwe lucht wordt afgewisseld door wolken en we zien nog een enkele vogel en vrachtschip.
-----
At 15-10-2014 13:02 (utc) our position was 19°10.08'S 040°22.48'E

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.