Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Blauw decor | Home | Na zorgen komt zonnes… »

Afremmen

Maandag 13 oktober 2014 @ 16:42 Nou, afgelopen nacht ging de wind ook slapen. We hebben de motor maar gestart, maar de wind is heel de dag eigenlijk weggebleven. Vanochtend vroeg pakten we nog 2 uurtjes zeilen, maar verder was het niet veel. De toch al warme boot, werd door het motoren een ware sauna.
.
Halverwege de middag hadden we de motor weer uit, de wind was iets aangetrokken. Maar doordat we aardig wat stroom tegen hadden, werden we goed afgeremd. Lekker door het water, maar met maar 1 knoop globaal in de richting van onze eindbestemming. Visioenen van een oversteek naar Ecuador kwamen weer boven. Toen hebben we ook zo liggen dobberen.
.
Verder gaat het goed met ons. Wij vinden dit soort oversteken altijd al wat saai, maar als je dan ook nog niet vooruit komt of moet motoren, dat maakt het helemaal compleet. Het enige voordeel is, dat als we niet veel opschieten, we de 'vele' wind niet gaan krijgen. Tja, hoe was het ook al weer; "elk nadeel heb z'n voordeel".
.
Na de stroomfiles bekeken te hebben, toch de motor maar weer gestart. We moeten naar een gebied met stroom mee! Inmiddels is de motor weer uit, maar voor hoe lang is nog de vraag. We hebben weer wat vogeltjes om ons heen, Sterntjes geloof ik. Ze krijsen heerlijk in het rond en geven ons het gevoel niet helemaal alleen te zijn.
-----
At 13-10-2014 14:26 (utc) our position was 17°27.77'S 042°17.27'E

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.