Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
Belgiƫ
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Lunapark is weer open… | Home | Rodriguez »

88 mijl

Woensdag 14 mei 2014 @ 08:12 De afgelopen dagen was een verademing. Het Lunapark was terug in sterkte en de leefbaarheid aan boord neemt dan met sprongen toe. Je valt niet meer ineens naar de andere kant van de boot als je in een pan staat te roeren, de inhoud van een kastje dondert ook niet meer meteen over je heen als je het deurtje open doet en de ene zij waar je heel de tijd op hebt geslapen, om te zorgen dat je niet wegrolt, krijgt ook even rust. Vannacht was het zelfs zoveel rust, de motor moest aan.
.
De wind zou ook gaan draaien, verder naar achter en dan zelfs door. Dat gebeurt dan ineens allemaal in Etienne z'n laatste wachtje vanochtend. Bulletalie los, zeil naar de andere kant, bulletalie ook, genua erbij, motor kan uit en oh, toch maar een eerste rif er weer in. En dan is het net alsof je terug vaart. De wind en golven komen voor je gevoel van de verkeerde kant, de boot ligt verkeerd om, wat eerst de hoge kant was is nu de lage, dus alles hoor je weer verschuiven en in bed weet je ineens niet meer te liggen. Grappig is dat altijd!
.
Nu gaan we weer lekker. Windje op 120graden in, 15 knopen, wel wat golven, we lopen hard. Dit hoeft niet, over 88 mijl zijn we er al. Dus wat rifjes erin zodat het comfortabeler is. Het weer is ook anders, het is een knalblauwe lucht met wat witte wolken. Niet meer van die grote dikke pakken met zwarte onderkanten die we de afgelopen dagen zagen komen en gaan. De wind gaat wel nog verder draaien en afnemen. Och, we gaan het wel zien. Hier is nu alles goed, nog een nachtje, de chili is al klaar voor vanavond en ons volgende nieuwe land is, op de kaart, al weer in zicht.

een reactie

Ha Etienne en Denise, fijn te horen dat er weer wat meer gemak aan boord is! Alles went, maar als je keuzes hebt, ik zou het wel weten! Raar dat jullie golfje voor golfje nu weer dichter in de buurt komen! Blijf lekker genieten nog, wij genieten nog steeds van jullie verhalen! Take care, dikke knuffel en tot snel! X
Brigit () - Woensdag 14 mei 2014 @ 01:58  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.