Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
Belgiƫ
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Wandelen, snorkelen e… | Home | Lekker leven »

Lichte wind, stroom en golven = rustig

Zaterdag 12 april 2014 @ 12:05 De laatste avond in de Malediven was gezellig, met z'n allen gingen we uit eten; Inish, Sunflower (Australier en Argentijnse), Mr. John (Engelsen) en Divanty (ook Engelsen). Het was leuk op het Addu Atol, al zijn de Malediven duur. Voor onze 7 dagen + 48 uur was het US$250 ($75 agent, $65 x2 voor in- en uitklaren, $17 port control (of zoiets), $4 anchor fee en dan nog tax). Maar zeker geen spijt en met een blauwe lucht en een rustig windje, gingen we via het krappe doorgangetje de 'swimmingpool' weer uit. Op naar dieper water.
.
Eenmaal buiten het atol konden we nog redelijk zeilen en met een beetje stroom tegen, gingen we op weg. Helaas was het wel een stampkoers, want de wind kwam op 50graden in. Ik word dan altijd vrij kattig tot zeeziek. Jammer, maar weinig aan te doen.
.
Er kwamen nog een paar squalls over ons heen, niet met veel wind en we konden gewoon blijven zeilen. Door de windveranderingen blijf je wel bezig. Ik had echt mijn dag niet en als ik 's middags afkoel achter de boot, beknel ik het vel op mijn arm venijnig tussen het trapje. Een mooie bloedblaar verschijnt al snel. Het toppunt is 's nachts als ik een onhandige move doe (Etienne noemt het een stomme actie ;-)) en mij keihard stoot net onder mijn wenkbrauw. Een half uur koelen mag niet baten en alles zwelt op en het lijkt alsof ik met rode oogschaduw goed ben uitgeschoten. Gelukkig is daarna de dag over en rollen we rustig de nacht verder in, naar de ochtend. Die hier trouwens vroeg begint, want om half zes laat de zon zich al zien.
.
Deze dag is prachtig, blauw met enkele wolkjes. Ook een paar buien, maar die laten we letterlijk achter ons. De stroom tegen blijft lekker doorgaan, dus het lijkt of continu de handrem erop staat. Maar we zeilen nog en het is rustig, weinig golven, waardoor de stampkoers aardig verdwijnt. Deze nacht is het prachtig helder, een mooi maantje vergezeld ons en we krijgen twee opstappers. Een vogel landt op de zonnecellen en de andere schommelt op de zaling.
.
Om middernacht is de wind zover gezakt naar een paar knopen, waardoor onze snelheid, zelfs zonder tegenstroom nu, nog minder dan een knoop wordt. We starten de motor maar. Op Chagos is geen diesel, maar de tocht erna naar Rodriguez of Mauritius kunnen we toch ook niet op de motor halen (1200 mijl), dus dan maakt niet heel veel uit.
.
En als je denkt alles gezien en ervaren te hebben, maken we ook weer een nieuw verschijnsel mee. We denken verschillende keren schepen te zien aan de horizon. Nee, geen fata morgana, maar gewoon wolken! Het is hier zo helder en we kunnen zo ver kijken, dat we de wolken gewoon achter de horizon zien zakken. Heel bijzonder!!
.
In de ochtend kunnen we weer zeilen, maar het blijft langzaam. Inish vaart voor ons en blijkt meer wind te hebben, als we rond het middaguur de snelheid weer onder de knoop zakt, besluiten we, op de motor, op zoek te gaan naar meer wind. ;-)

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.