Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Tja... | Home | Plastic soep »

Tijgers

Maandag 03 maart 2014 @ 09:39 We zeilen nu in de Bay of Bengal. Een hele grote baai! Ik ken de 'Bengalen' alleen van de Bengaalse tijger en die hebben we nog niet gezien. Ook hebben de Bengalen, heel lang geleden, want volgens mij herinner ik het me van geschiedenisles, heftig gevochten. Het waren vroeger aardige barbaren, als mijn geheugen niet in de war is. En gelukkig, ook hebben we nog geen Bengaal gezien. Zal ook wel niet gebeuren, de helft zit in India en de andere helft in Bangladesh en wij gaan naar Sri Lanka.
.
Daar hadden ze ook tijgers, de Tamil Tigers. Ook van die leuke, gezellige tijgers. Die vochten om een stukje land in het Noorden van Sri Lanka, een strijd van 26 jaar, die in 2009 ten einde kwam en vele mensenslevens heeft gekost. Het is nou rustig in Sri Lanka en ze zijn het land aan het opbouwen, toerisme is in opkomst, volgens mijn Lonely Planet (van 2012). Klinkt goed, ik ben benieuwd.
.
Maar eerst moeten we deze Bengaalse baai nog over. Nog een dikke 500 mijl, we zijn over de helft. Het weer is nog steeds lekker rustig, we lopen wel iets harder, door een koersverandering en waarschijnlijk wat stroom mee. Mooi, tot zover is deze baai ons goed gezind.
-----
At 3-3-2014 8:08 (utc) our position was 06°20.87'N 088°55.60'E

een reactie

Ha Etienne en Denise, hier valt van alles te beleven, het is Carnaval! Niet dat het jullie uitmaakt maar het is toch wel weer erg gezellig! Heerlijk lente weer tijdens de optcht! Genieten dus met de zachte G! Mocht je de foto’s starks o,FB zien, we hebben het met de Barbie girlz en beide Kennen gescoord tot een 4e plaats! Helemaal tevreden!
Behouden vaart naar Sri Lanka, ben benieuwd hoe jullie hetvdaar vinden, Rene en ik vinden het allebei een heerlijk land! Lieve groetjes uit Indegat
Brigit () - Maandag 03 maart 2014 @ 00:08  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.