Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Magische baai | Home | George Town; bijzonde… »

Oase van rust met bruisend nachtleven

Zondag 19 januari 2014 @ 18:26 Inmiddels liggen we alweer een paar dagen in Penang.

Zondagochtend lagen we nog voor Pulau Rimau, prachtig klein eilandje voor Penang, waar we heerlijk beschut lagen voor de (noordelijke) wind. Etienne zat ’s ochtends buiten te kijken met de verrekijker en spotte twee sporen van schildpadden op het strand!! Helaas hadden we ze net gemist, maar wat gaaf!!

Op tijd weg naar Straits Quay Marina. De marina ligt bovenin Penang, dus we moesten het hele stuk tussen het vasteland en Penang door. En daarbij twee bruggen onderdoor. Geen probleem, ze zijn hoog genoeg, maar een heel gaaf gezicht! De eerste, en tevens de nieuwste, is 24 km lang. En de tweede 13,5 km. Het is altijd een leuk gezicht als je onder het hangende gedeelte doorvaart en ze hebben aandacht besteed aan deze bruggen, want elke pijler heeft een soort van kroontje.


Tegen laag water aan kwamen we bij de marina. Ze hebben een geultje gebaggerd de marina in, maar omdat de haven nog niet op de kaart stond, was het voor even zoeken naar het geultje. We werden binnen geloosd door John, de havenmeester en dat ging prima, al hebben we op een stukje een nieuw kanaaltje ‘gebaggerd’. Eenmaal voorbij de havendam ga je haaks de hoek om en kom je in de marina, de stroom (die hier tussen het eiland en vaste land aardig kan lopen!), valt meteen weg en je vaart een oasetje van rust in. We werden verwelkomd door een enorme zwemmende hagedis! Heel leuk!

Straits Quay is eigenlijk een shopping mall, met restaurantjes, bars en appartementen, met daarbij een kleine haven omdat dat leuk is en mensen trekt. Zo vertelde John, de havenmeester. Het is ook een erg leuk stukje met inderdaad een kleine haven. We liggen meteen onder de kade in het zicht en zijn dan ook al veel gefotografeerd, maar misschien wel omdat we bijna de kleinste boot in de haven zijn. ;-)

De aankomstdag hebben we lekker rustig aan gedaan en wat rondgestruind. We zijn wel even naar Tesco gelopen, een (Engelse?) enorme supermarkt. Deze zit op zo'n drie minuten lopen, lekker dichtbij. We hebben heel de supermarkt bekeken en besloten om hier boodschappen te gaan doen voor de Indische oceaan en niet te wachten tot Phuket.

’s Avonds ontwaakt in deze oase-van-rust het bruisende nachtleven, met de ene avond een spel voor het hele terras en de andere dag galmt de (geweldige) band tot de late uurtjes door over het water. En dit alles in de Irish Pub, waar wij ‘onder’ liggen…..

een reactie

Hoi hoi,zo te lezen hebben jullie weer een gezellige haven uitgekozen.
Het is je gegund,in ieder geval beter dan bij ons,het spoelt hier, niet
normaal! Geniet er maar lekker van!Ik groet jullie met een dikke knuffel,en veel liefs gewenst!
ANNY - Donderdag 23 januari 2014 @ 13:09  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.