Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Rummy, wedstrijd en k… | Home | Stil »

Wind, regen en vertrekken

Vrijdag 31 mei 2013 @ 19:00 Wij doen met het weer van NL mee geloof ik. Het is hier heel de week al pet. Regen en veel, heel veel wind. En daar wordt ik altijd enorm nerveus van, als ik weet dat we binnenkort ‘moeten’ vertrekken. Tussen de buien door hebben we van alles weer gedaan, gezellig bij de Dana koffie gedronken, de stad kennen we inmiddels op ons duimpje en de boot ook.

Gisteren (vrijdag) zijn we gaan uitchecken. Het ziet er naar uit dat we morgen (zondag) gaan vertrekken. In de stortende regen zijn we in onze zeiljassen naar de kant gevaren en naar alle officials gelopen. De modder van het opspetten door mijn slippers zat tot aan mijn kont. Wat een weer! Gelukkig werd het later op de dag wel droger en konden we nog wat boodschappen doen en even gezellig wat biertjes drinken, met een goede live band op de achtergrond, bij de jachtclub.

Vanochtend zijn we tussen de buien door gaan tanken. Tax free diesel en benzine (voor de dinghy) en dat scheelt toch wel aardig wat geld. Het is nu inmiddels droog met een stralende blauwe lucht. Maar omdat het zo waait kan dat over vijf minuten weer anders zijn. Vanochtend zag het er ook weer even uit dat we pas dinsdag zouden vertrekken, aardig wat wind op kop, gaven de gribfiles. Nee, dat willen we helemaal niet. Later nog een filetje en daar viel het weer op mee. Morgen gaan we dus. We zullen best wat wind gaan krijgen, maar het ziet er niet naar uit, dat er nog een periode met minder wind komt, dus moeten we gewoon maar gaan. Het weer is echt van slag, dat merken jullie in NL, maar wij hier dus ook.

De hummus staat al in de koelkast, de nasi (voor de komende 3 dagen) is aan het afkoelen en alles heeft alweer een zeevast plekje. Zo meteen nog even langs de Dana en Unama, laatste boodschappen (brood) en douchen. En dan kunnen we morgen weg….met nog steeds dik 20 knopen wind, gierend door het want, kijk ik er niet echt naar uit….

een reactie

Hoi Denise en Etienne!Ik wens jullie heel mooi zeilweer en een
probleemloze vaart!Heel veel lieve groetjes en een dikke knuffel
voor jullie.
Je mams Anny.
ANNY - Zaterdag 01 juni 2013 @ 05:19  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.