Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Briesje | Home | Zat »

Wc-rol

Donderdag 24 mei 2012 @ 03:08 Op elke boot woont een zogenoemde boordkabouter, geen vervelend eng wezentje, maar gewoon een gezellige pestkop. Vroeger was dat nog wel eens anders en dachten ze zelfs dat hij vloeken over het schip en bemanningen kon afroepen. De huidige generatie boordkabouter is niet kwaadaardig.
.
Wij merken over het algemeen weinig van onze kabouter. Volgens ons ligt hij meer in z'n hangmat lui te wezen, dan dat hij ons met onschuldige pesterijtjes bestookt. Vandaar dat wij hem liefkozend Dopey hebben genoemd, naar het verstrooide, slaperige kaboutertje dat altijd bij Sneeuwwitje is.
.
Maar Dopey is door deze rollende zee waarschijnlijk uit z'n hangmat gevallen is (uit pure verveling?) aan het plagen geslagen. Zo vinden wij nu regelmatig heel de wc-rol afgerold op de grond. Je rolt hem netjes (nou ja, netjes gaat meestal niet meer), je rolt hem weer op om bij een volgende toilet-bezoek erachter te komen, dat het verloren moeite was, want heel de rol ligt weer op de grond. Sinds een paar dagen zijn wij onze kabouter te slim af. Hij weet nog niet hoe een knijper werkt, geloof ik, want sinds we die op een rol zetten, wikkelt hij niet meer af. Yes!
.
Dopey houdt, volgens ons ook niet van messen. Of juist wel, misschien, of hij wil ons beschermen op deze schommelende boot. Ik verdenk hem er namelijk van mij messen afhandig te maken. Gisteren deed ik weer eens de afwas en ontdekte dat we nog maar drie messen hebben. Er gaan trouwens ook verhalen dat de boordkabouters vroeger de afwas deden, nou onze luiwammes helaas niet hoor! Maar terug naar onze messen. Ik weet zeker dat we er nog minstens vijf moeten hebben. In Panama had ik zelfs twee nieuwe gekocht en daarvan is er zelfs al eentje weg! Ik kan namelijk geen andere reden bedenken voor het verdwijnen van onze messen. De oude breken nog wel, maar bij de nieuwe (uit een stuk) is dat onmogelijk en we hebben er recentelijk ook geen gebroken.
.
Waar hij de laatste tijd ook plezier uit schept is alles op de grond gooien, dan weer een boek, dan weer een pen, dan rolt ineens alles van het aanrecht. We blijven dingen oprapen. Verder gaat alles prima aan boord. We gaan alweer heel de nacht en dag met een goed gangetje naar de overkant, de zeilen staan weer melkmeisje en we lopen heerlijk. Maar ineens is de wind weer bijna weg. Zou Dopey zelfs die achterover kunnen drukken? Of heeft hij een pact met Wodan gesloten?
-----
At 24-5-2012 0:30 (utc) our position was 09°20.50'S 131°16.93'W

twee reacties

Hoi Denise, Etienne

stuur mij die kabouter eens!!! Kan hij mijn vliering en kelder uitmesten door dingetjes te laten verdwijnen!

Leuk die belevenissen weer van jullie!

Goede vaart verder! Oppassen hoor!

Liefs uit Detmold / BRD

Anky
anky () - Donderdag 24 mei 2012 @ 12:14

Hoi schatten,geweldig toch zoiets kleins aan boord!Dopey zorgt wel
dat je bezig blijft. Knap hoor,hoe krijg je’t verzonnen.
Je zorgt iedere keer weer voor een leuk verhaal al is er misschien
voor jullie niet zo veel te beleven, wij genieten, ga zo door!
Hier is alles oke,Veel lieve groetjes en dikke kus van je mams!
ANNY - Donderdag 24 mei 2012 @ 15:07  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.