Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Cheers! | Home | Briesje »

Maandag jaagdag

Dinsdag 22 mei 2012 @ 03:13 Weer een dag dichterbij ons einddoel. We hadden vandaag wel hele lichte wind, dus vorderen we gestaag. Onze blauwe plekken hebben dus wel weer een dagje rust, wat ook niet verkeerd is. Vanochtend wat aan onze beweging gedaan en een training Rambo gevolgd, met andere woorden, even de genaker op gehad. Maar dat was het ook niet, leverde ons een krap half knoopje snelheid meer op, maar we loefde wel enorm op, waardoor we niet op koers konden blijven. Met de hand sturen is een paar uurtjes leuk, maar niet voor nu. Dus na eventjes het hele spul maar weer naar beneden gehaald en gewoon alles weer melkmeisje gezet. De bevestiging van de boom aan de mast met een touw houdt zich erg goed gelukkig, daar hoeven we ons niet druk om te maken. Ook geeft ons dat zo iets meer speling voor een blijvende oplossing. Tahiti zal de eerste mogelijkheid pas zijn, hopen we.
.
Ook zal ik, aan de overkant, weer aan de slag moeten met naald en draad. De strook aan het onderlijk van de genua, waar de onderlijkstrekker doorloopt, is weer los gekomen. Ik had deze al een stukje opnieuw vastgezet, dat zit nog vast, de rest hangt er nu als oude lappen bij. Het stiksel is gewoon verteerd. Het ziet er een beetje zielig uit, verder heeft het totaal geen invloed op ons zeilen, dus dat is mooi.
.
En verder, weinig nieuws van deze grote blauwe plas. Vandaag sprongen de Mahi Mahi's ons wel om de oren, helaas niet de kuip in. Maandag jaagdag, denk ik.
-----
At 22-5-2012 0:20 (utc) our position was 08°29.03'S 127°18.67'W

een reactie

Hoi Denise, Etienne
fijn, dat alles nog goed mag gaan! Houden zo!!
Ik heb net een nieuwe BEWEGENDE Webcam van ‘t Zwijndrechts Veer ontdekt, een beetje richting Dordtse Brug, aan de overkant de aanlegsteiger van het voormalig pontje Dordt! Leuk joh!

Ik ga weer verder met mijn bureauwerk.

Oppassen hoor!

Liefs!
Anky
Anky () - Dinsdag 22 mei 2012 @ 07:11  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.