Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Terra firme | Home | Maandag jaagdag »

Cheers!

Maandag 21 mei 2012 @ 03:14 Vandaag nog geen vaste grond, iets minder 'light winds' en een rommelig zeetje. We gaan gewoon door met onze dagelijkse routines; bakken om de dag een broodje, koken, eten, wassen en slapen. De verse voorraden en mijn nog-te-lezen-boekvoorraad slinken nu wel aardig. Ik heb mezelf maar even op rantsoen gezet, want met bijna elke dag 1 boek gaat het iets te hard. Het leuke is dat het een serieuze ruilhandel is onder de zeilers. En je leest zo ook nog eens iets wat je normaal echt niet had gekozen. Soms zijn het erg slechte verhalen, maar er zijn ook veel goede. Met name een aantal Engelse of Amerikaanse schrijvers, dat zijn paginavreters, waardoor mijn wachtjes omvliegen!
.
Nu we dichterbij de Marquises komen hebben de rest van de boten op ons SSB-netje het allemaal over wanneer ze aan gaan komen. Ze rekenen zich rijk, gaan alvast maar inhouden of harder lopen omdat ze niet in het donker aan willen komen en afspraken worden gemaakt waar naar toe te gaan en waar wie weer te zien. Grappig. Een aantal boten ken je helemaal niet, alleen van naam en stem, maar voelen inmiddels als erg bekend. Zou leuk zijn, de gezichten er ook nog bij te gaan zien.
.
Aan het eind van elk netje 's avonds doet Larry (Lisa Kay), onze 'net-master', altijd een quiz, gewoon om de eer. Hij laat dan een tune horen van een film of serie. Erg grappig is dat. Ik had hem gisteren goed met Cheers! Wat een heerlijk nummer is die tune. Maar dan realiseer je je ook weer, dat we al die tijd tv eigenlijk totaal niet gemist hebben. Grappig terwijl je vroeger veel tijd 'doodde' achter dat kastje. Nu wordt onze tijd 'gedood' door het kijken naar vliegende vissen of een squall (hij komt toch niet over ons heen he?!)
-----
At 21-5-2012 0:25 (utc) our position was 08°21.43'S 125°41.67'W

een reactie

Hoi.
Op de kaart schiet je al op hoor, nog 20 cm.
We blijven je volgen.
Lieve groet Tonny
tonny van Ham () - Maandag 21 mei 2012 @ 10:53  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.