Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Aftellen | Home | Pasta-offer »

Light winds

Vrijdag 18 mei 2012 @ 06:05 Zo heb je lekkere wind, nu zitten we weer in 'light winds', zoals dat zo mooi heet in het Engels. Lichte wind. En dus de boom maar aan de mast gebonden en dat gaat eigenlijk best prima. We checken regelmatig of er niets doorschavielt, we hebben geen zin in een zwieberende boom over het voordek, maar nog niets aan de hand. De komende dagen houden we lichte wind, dus misschien wordt het nog genaker-tijd.
.
Etienne is vanmiddag ook weer druk bezig geweest, je zou bijna denken dat hij de diesellucht had gemist. Hij heeft de rest van het diesel-benzine mengsel uit de tank gehaald. Die is nu leeg, dus er kan weer diesel in. Het is wel grappig. Wij kunnen de motor niet gebruiken nu. En als je dan, net als gisterenavond, weer even qua snelheid erg langzaam gaat, hoef je je ook niet af te vragen of we de motor zullen starten. Eigenlijk best relaxed. We hebben natuurlijk toch niet genoeg om helemaal te motoren, maar je bent zo geneigd hem erbij te zetten als je onder een bepaalde snelheid zakt. En dat is nu dus 'out of the question'.
.
Vanaf nu zijn we ook officieel het langste aaneengesloten op zee! Vandaag (donderdag nog) was dag 19 en onze Atlantische oversteek duurde ook 19 dagen.
-----
At 18-5-2012 3:12 (utc) our position was 07°28.56'S 120°50.91'W

een reactie

Hoi Denise, Etienne
fijn, dat alles goed gaat, houden zo!!!
Hier wordt het vandaag 16 graad, bewolkt, de zomer wil nog niet zo in de startblokken komen! Maar, hij heeft ook nog tijd genoeg, de mens is gewoon weer eens te ongeduldig!
Goeie reis verder!
Liefs!

Anky
Anky () - Vrijdag 18 mei 2012 @ 04:52  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.