Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Inspectie | Home | Light winds »

Aftellen

Donderdag 17 mei 2012 @ 04:15 We zijn inmiddels al aardig door de 1200 mijl heen. Het aftellen is dus in volle gang. Dat werkt altijd erg goed voor het moraal, laten we maar zeggen. Niet dat we het slecht naar onze zin hebben, maar wij vinden zo'n lange tijd op zee gewoon saai. De dagen vliegen voorbij, met name door de vaste 'blokken', maar dan nog. Ze zijn wel allemaal heel erg hetzelfde.
.
En dat geldt ook voor het uitzicht. Tenminste als je snel kijkt. Dan is het blauw water, af en toe een witte kop en een blauwe lucht met een wit plukje wolk of, als we een dag pech hebben, dan is de lucht grauw, grijs en gevuld met squalls. Kijk je goed, dan zie je wel degelijk verschil. Dan zijn de golven de ene keer wat vriendelijker, de andere keer fanatieker of enthousiaster en soms erg grillig. De luchten veranderen met de minuut. Van heerlijk NL-se schapenwolken naar lange stroken met vegen wolk, tot dikke cumulussen en pikzwarte dreigende varianten. Af en toe vliegt er een school vliegende vissen op uit het water, door ons, of door iets nog dreigenders. Een enkele verdwaalde stormvogel komt voorbij vliegen, maar verder horen we de enige andere levende wezens, 's ochtends en 's avonds over het netje. En dat is wel fijn.
.
We kennen er drie boten redelijk goed van en de rest lijken we inmiddels ook goed te kennen. Het schept een band als je aan het einde van de dag moppert over een vreselijke onstuimige zee of 's ochtends allemaal een voor een verzucht dat je bijna niet hebt geslapen. Ook spreek je uitgebreid de zee- en weercondities van jouw positie door. Je weet dan dat je bijvoorbeeld beter niet te veel zuidelijker moet gaan, want de boot daar heeft een hele onstuimige zee. 's Ochtends is het vaak even kort kletsen met de Ray Margariet (Zwitsers) en aan het einde van het avondnetje kletsen we dan nog even uitgebreid 'op z'n Hollands' met de Fruit de Mer. Helaas zijn de netjes op, voor ons ongunstige tijden. 's Ochtends kost het mijn slaapje en 's avonds is het op de tijd dat ik het eten moet gaan maken. Maar we hebben het er wel voor over. Je hebt dan ook weer wat anders te kletsen. Het is nu zo, als we aan elkaar vragen, na bijvoorbeeld een slaapje, of er nog wat gebeurd is. Het altijd hetzelfde antwoord is; "nee, niets gebeurd." En eerlijk gezegd, ben ik met datzelfde zinnetje elke keer, toch ook wel weer blij.
-----
At 17-5-2012 1:35 (utc) our position was 07°03.76'S 119°05.67'W

een reactie

Hoi Denise, Etienne
Wij hebben hier in de BRD vandaag “Himmelfahrt / Vatertag”.Ze hebben geluk met het weer, zo’n 12 graad, zonnetje, droog weer. Dat was gisteren wel anders,gehageld heeft het gisteren!In Mei, heb ik nog nooit meegemaakt! Op Vatertag gaan er hier veel mannen de hort op, drinken, tot ze er bij neervallen, waardeloos gedoe!Doen wij op Muttertag toch ook niet?! Bovendien heb je daar die speciale dag ook niet voor nodig vind ik. Je kan je ook op alle andere dagen suf drinken toch?!

Zo luitjes, jullie weten weer eens iets van me, ga zometeen een goed beeld van de Nieuwe Waterweg of van HvH op mijn Desktop zetten, heb er nu Dortmund op staan, MIJN ELFTAL hier in de BRD, die hebben vorige week ook de Duitse Beker bij het voetballen gehaald!
Letten jullie verder heel goed op, wees lief voor elkaar en… “Immer eine Handbreit Wasser unterm Kiel!!”

Doei!
Anky
Anky () - Donderdag 17 mei 2012 @ 08:30  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.