Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Hobby | Home | Aftellen »

Inspectie

Woensdag 16 mei 2012 @ 04:39 Een keer in de zoveel tijd maken we bewust een rondje over het voordek om te kijken of alles nog goed vast zit, hangt of staat. Dit keer bleef Etienne wel erg lang bij de mast zitten. Ik nieuwsgierig natuurlijk en ook maar gaan kijken. Shit!!
.
De boom (waarmee je je voorzeil open houdt, zeg maar) maken wij vast aan een oog, dat over een rails loopt, voor tegen de mast. En dit oog zit op een wagentje op deze rails vast met 4 schroeven. Normaal gesproken dan, nu nog maar met 1. Ik kijk naar beneden en raap al meteen twee schroeven onder het bootje vandaan. Afgebroken. De rails die in de mast zit, zit ook niet zo vast meer. Dit is erg vervelend! Het houdt dus in dat we de boom niet meer kunnen gebruiken. Mits we een MacGuyver-oplossing gaan maken.
.
We varen bijna helemaal voor de wind. Als we de boom niet in de genua zetten, dan slaat het zeil, bij elke rolling van de boot, dicht, waardoor de wind eruit gaat en bij de volgende rol vangt het zeil weer wind en klapt met een rotklap weer open. Geen ideale situatie dus. We zijn maar even wat gaan stoeien met de zeilen, klein puntje genua, allebei over een kant, melkmeisje. Maar niets echt lekker. De wind is de heel de dag aardig door blijven staan (18 kn), waardoor we uiteindelijk maar met alleen het grootzeil zijn gaan varen. En dat gaat eigenlijk best goed. We hebben hierdoor wel minder druk, waardoor het rollen af en toe verergerd wordt. Er staat namelijk nog steeds een redelijke swell. Maar toch, dankzij de wind, doen we het qua snelheid nog steeds goed.
.
Bij zo'n bewuste rolling vanmiddag, brak een golf achterin het gangboord en we hoorden weer het bekende "flats flats". Dit keer geen vliegende vis, maar een school van schitterende pijlinktvisjes! Eentje was meteen zo in de stress dat hij z'n inkt mooi over ons dek spoot, de meesten hadden geluk want bij de volgende rol spoelden ze weer terug het water in. Hopelijk was het op tijd voor ze. Ik vind het toch al vreselijk dat we elke ochtend een aardig massagraf in onze gangboorden vinden. Het ligt bezaaid met vliegende vissen (soms groot!) en verschillende pijlinktvisjes.
-----
At 16-5-2012 1:27 (utc) our position was 06°48.02'S 117°14.41'W

een reactie

Hoi Denise,

Had je daar toch een aardig partijtje calamaris van kunnen maken!!!!
Liefs
Git
Brigitta () - Woensdag 16 mei 2012 @ 07:41  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.