Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Psychische lijdensweg… | Home | Inspectie »

Hobby

Dinsdag 15 mei 2012 @ 04:36 Daar kun je beter niet je hobby van maken, zegt men wel eens. Dat klopt zeker voor sommige dingen, maar laten wij daar nu net wel toe gedwongen worden. Het zetten van riffen in het grootzeil als het donker is en de boot is veranderd in een Lunapark, en het reven van de genua wanneer de boot tekeergaat als een rodeostier. Mij hoor je niet meer klagen over te weinig beweging. Deze hobby, maakt dat ruimschoots goed.
.
Gister overdag, was dus de wind weer weg en dus ook onze riffen. Toen we zaten te eten zeiden we het al. "Het gaat weer harder waaien!" En hoe. Het zette al snel weer aan tot dik over de 20-25 knopen. Dus alle riffen er maar weer in. Daar wordt je dan wel handiger in, ware het niet, dat er soms ook obstakels opgeworpen worden om te zorgen dat je blijft leren. Het tweede reeflijntje in het grootzeil had een touwtje doorgeschavield, wat ervoor zorgde dat de zeillat bleef zitten. Deze zit zowieso vast door een intern klittenband systeempje, maar dat touwtje was extra. De zeillat was er nog niet aan het uitkomen en zit best hoog, dus we konden het touwtje niet vervangen. En op welk moment denkt de zeillat, "en nu ga ik eruit!", inderdaad, als ik bij de mast sta het zeil te reven.
.
Maar we zijn niet voor een gat te vangen en alsof het inmiddels bij de vaste dril hoort, laten we het zeil verder zakken, trek ik het bij de giek naar me toe en schuif de zeillat er verder uit. Etienne vangt hem op in de kuip (het is een eind!) en gooit hem naar binnen. Daar hebben we dus nu een zeillat dwars door de salon en punt lopen. Was het nog niet duidelijk dat het een zeilboot was, dan nu wel.
.
Helaas is er gisterenavond in de vele wind wel wat gesneuveld. De vlag. Deze wapperde vanochtend nog zo trots mogelijk met alleen de blauwe strook en een puntje rood. Waar wit gebleven is? Waarschijnlijk vezel voor vezel op de wind meegevoerd. Dit was toch wel heel triest. Jullie denken vast dat de vele dagen op zee mij wel heel melancholisch maken, want het is toch maar een vlag?! Ja, dat is zo, maar deze vlag heeft nog, meer dan 40 jaar geleden, gewapperd op het schip van de opa van Etienne. En heel symbolisch is deze vlag met ons meegegaan op een belangrijk stuk van onze reis. Het Panamakanaal door en de sprong de Pacific in. Helaas heeft hij het niet gehaald tot de eilanden. Maar ja, wat dacht je van zo'n oude vlag. Hij heeft het toch al niet slecht gedaan, moet nog zien of de vlaggen van nu het zoveel jaren volhouden. Totdat we er zijn, zal hij dan ook nog steeds schitteren, maar dan door afwezigheid. Pas op de eilanden hijsen we symbolisch een nieuwe vlag.
-----
At 15-5-2012 2:17 (utc) our position was 06°28.97'S 115°24.45'W

twee reacties

Succes met de oversteek. Als een kapotte vlag het enige is dar er kapot gaat, mag je heel tevreden zijn. Geniet van jullie tocht en we blijven jullie volgen hoor (momenteel weer achter anker in Simpson Lagoon na een maand klussen op de wal). Liefs, Annet en Jacques
Annet en Jacques () (URL) - Dinsdag 15 mei 2012 @ 19:51

die vlag? die heeft het super gedaan, hoor … Ben hing begin Febr. j.l. een nieuwe op, extra wind bestendig … ZEIDEN ze … nou, daar hingen de rafels al weer even aan … er wordt nu een zoom in gelegd, maar vraag me niet voor hoe lang … bijna op de helft? geweldig toch, nu aftellen … ik tel mee … 14, 13, 12 en zo … als ik het kan, kunnen jullie het ook hihih …
Anya () - Dinsdag 15 mei 2012 @ 21:47  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.