Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Straten van zand | Home | Witte boobies »

Barracuda, research en ondieptes

Maandag 01 augustus 2011 @ 17:05 We vissen niet heel vaak. Het ergste vind ik namelijk, om de vis, als hij nog levend en aan het spartelen is, de kuip in te moeten gooien om hem dan van het leven te beroven. Daarna maakt het mij niet zoveel meer uit, maar dat moment…. Je voelt hem al, gisteren onderweg naar Dos Mosquises hebben we weer eens gevist. Ik had zin in een tonijn. Maar je vangt nooit wat je wilt… dit keer vingen we een grote barracuda! Een echte grote barracuda, omdat zijn (of haar) naam ook Grote Barracuda is. ;-) Verder was hij of zij toch wel zo'n dikke 80 cm. Barracuda's zijn roofvissen, wat duidelijk te zien is aan hun tanden. Die zijn echt angstaanjagend. Hij kan ook lekker vechten. En dan sta je daar in je bikini met blote voeten naar zo'n vis te kijken die je alleen maar angstaanjagend kan aankijken en z'n gigantische tandjes kan laten zien. Ik vreesde meteen voor mijn tenen! Op de foto zie je de tanden niet goed, heel ironisch had hij een plukje zeewier in z'n bek toen we hem binnenhaalde. Ik zal jullie verder de (gruwelijke) details besparen. Hans (To Windward) heeft hem schoongemaakt en ons later een stukje gebracht. We hebben er heerlijk van gesmuld. Barracuda heeft weinig smaak, maar is qua structuur wel een volle zware vis. Met een lekker sausje is het smullen.
.
Wij liggen dus bij de eilandjes Dos Mosquises. Het bestaat uit een heel klein eilandje met twee palmbomen, wat heet Tres Palmeras. Ja inderdaad, ik denk dat 1 palmboom overleden is of hij is zo klein dat we hem vanaf hier niet kunnen zien. Het grotere eiland is Mosquises Sur, hierop is een research centrum ingericht. Zij onderzoeken verschillende dingen, maar een ervan zijn schildpadden. Zij verzamelen de eitjes en laten die in het centrum uitkomen en houden de schildpadjes bij hen tot ze een jaar zijn en minder prooi zullen vallen aan de roofdieren.
.
Deze twee eilandjes zijn aan elkaar verbonden door ondiepe zandbanken en koraalruggen. Wij liggen nu in het midden in een dieper stuk. Je moet dan door een kleine doorgang tussen het koraal door. In de pilot staat een waypoint en vanaf daar stuur je 60 graden recht op de twee palmbomen af, ondertussen sta ik op de punt in te schatten of de koraalstukken voor ons diep genoeg zijn om overheen te kunnen. Het is niet de meest ontspannende manier van navigeren. Normaal kijk je op de kaart en check je de ondieptes, maar de kaart klopt hier niet helemaal. Hij is wat verschoven zeg maar, dus moet je veel op het zicht doen. Gisteren was het een bewolkte dag. Niet goed voor 'eyeball navigation'! Gelukkig werkte de zon mee en ging iets feller schijnen toen we de narrow channel door moesten.
-----
At 31-7-2011 17:27 (utc) our position was 11°47.79'N 066°53.67'W


twee reacties

Ohhhhh Denise, Wat ben je toch een dierenbeul… Ik zet een spin nog wel buiten in de vrije natuur. En jij maakt korte mette met een vis.
Maar als ik het zo lees is het uit zelfverdediging geweest. Toch? ;-)
Wij zijn weer terug van vakantie. En nu wachten op zomers weer, zodat we kunnen gaan sloepen. Het ziet er voor morgen in ieder geval gunstig uit. Groetjes José
José () - Maandag 01 augustus 2011 @ 14:10

eeeej ben hier weer even om terug te komen op de vis. We zijn nu aan het varen met Sas en Michel en de kiss. cas. Heeft ook vis gevangen voorntjes. Wij hebben ze weer terug gegooid in het water. Groetjes van ons allen
Jose () - Woensdag 03 augustus 2011 @ 09:01  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.