Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Vamos a la playa� | Home | Barracuda, research e… »

Straten van zand

Zaterdag 30 juli 2011 @ 16:29 Het zijn rustige dagen en geld uitgeven kun je hier niet. ;-) Gisteren hebben we een recordafstand van 1,9 mijl gevaren naar Cayo Pirata, Madrisqui-beach. Het eiland is redelijk hetzelfde als de anderen, plat, begroeid met 'vetplantengras' (seaside purslane), een gigantisch wit strand eromheen en stukken van het eiland zijn begroeid met mangrove. Er is een vissersdorpje, heel ienie mienie, en er zijn wat 'posada's'. Kleine hotels, c.q. pensions. We hebben geankerd op de grote ondiepe zandvlakte voor het eiland aan de kant van El Gran Roque.
.
Het is met de dinghy niet ver naar El Gran Roque, het hoofdeiland. Dit hoofdeiland is ook meteen 850 feet hoog, heeft een paar vuurtorens, een dorp en een vliegveld! Het is een druk, maar erg klein vliegveld. Ik denk dat het grootste vliegtuigje, wat we gezien hebben, een maatje is a la een Fokker 50. De rest is beduidend kleiner. Ze vliegen af en aan naar het vaste land van Venezuela. Vervoeren dagjesmensen, toeristen en goederen voor de eilanden. Het stadje op El Gran Roque is geweldig! De sfeer is relaxed, vriendelijk en gezellig. De straten zijn van zand, er rijden geen auto's. Het enige vervoersmiddel wat we hebben gezien is een fiets. De huizen zijn geweldig om te zien. Gestuukt in een gezellige bobbelige structuur en geverfd in de meest leuke kleuren. Er zijn heel veel 'posada's', waaruit blijkt dat er veel toeristen zijn. Nu is het laagseizoen en veel posada's worden opgeknapt. Er zijn een maar minimarktjes, met veel lege planken en er is een internetcafé. Aan het strand, met uitzicht op de pelikanen die de afgemeerde bootjes overmeesteren, zijn verschillende restaurantjes. De mensen zijn er aardig en erg vriendelijk. Een ideale rustige, relaxte plek om een boek te schrijven of gewoon rustig wat te werken. Ik zou er dan ook best kunnen aarden, zeker omdat ze er ook internet en stroom en een riolering hebben. ;-)
.
Hans en Lydia (To Windward) hebben een grotere (en snellere) dinghy, dus zijn we met hen meegevaren. We hebben het dorpje verkend en daarna gezellig wat gedronken aan het strand. Het is echt een prachtig plekje! En Venezuela blijft ons verbazen met z'n bijzondere plekjes!!
-----
At 30-7-2011 13:36 (utc) our position was 11°56.13'N 066°39.98'W


twee reacties

ja, geweldig he, dat Gran Roques … heel bijzonder …
ergens bij een posada vroeg ik iemand iets … een andere man die ons tegen elkaar hoorde praten, vroeg of we Nederlanders waren … hij was een avonturier uit Italie, die in Gran Roques was neergestreken … werkte vroeger in Toscane (veel Nederlanders) ... toen we later weg gingen, riep hij: doeiiiiiiiiiiiiiiiii :D … CU soon …
Anya - Zaterdag 30 juli 2011 @ 23:37

Hoi Denise, Etienne
ik zou dit nooit kunnen, een vis killen Maar goed, als het moet, dan moet het gewoon! Punt uit!
Wij hebben hier sinds vandaag ZOMER! Maar afwachten hoe lang hij blijft, wat mij betreft tot eind September!
Veel plezier verder!

Anky
Anky () - Maandag 01 augustus 2011 @ 17:52  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.