Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Vragenuurtje | Home | Nat, natter, natst »

Hollandse buien op de Atlantische Oceaan

Woensdag 22 december 2010 @ 00:06 Over het weer beginnen is zo afgezaagd, maar het is nu wel iets wat voor ons heel belangrijk is. Vandaag was het dan ook de helft van de tijd net Hollands weer. Nee, geen sneeuw in het gangboord, maar nat en winderig. Het begon vanochtend al goed met een paar heftige squalls, ik heb nog nooit zo'n zwarte lucht gezien. De regen kwam met bakken uit de hemel. De wind in die buien werd opgevoerd tot zo'n 35 knopen (8 bft) en zo werden ook de golven opgejaagd tot aardige hoogten. Op zich liepen we wel lekker snel, 9,8 knopen! Bizar hard en te hard natuurlijk. De bui trekt dan in zo'n half uur in alle hevigheid over, waarna het daarna rondom de boot weer licht en blauw werd. In de verte zie je de squalls duidelijk hangen en aankomen. En ja hoor, een paar uur later zaten we er weer middenin. Zo is het heel de dag doorgegaan, het was een rug aan donkere wolken, vol met squalls die vandaag mooi op onze koers zaten. Het lijkt nu wat beter te worden, met niet echt veel squalls en donkere wolken in de verte, maar ervaring leert ook dat dat ineens anders kan zijn. Ik zat daarstraks te lezen, gewoon blauwe lucht, zonnetje en even daarna voel ik dat de wind aantrekt, ik kijk op van mijn boek en het is gitzwart boven ons. De elementen laten zich in alle facetten aan ons zien.
.
Verder gaat het goed. En de vis smaakte, net zoals Hans al aangaf in zijn reactie, super lekker!! Zelfs Etienne vond hem lekker. Het is inderdaad een stevige vis. Vanavond eten we het laatste stukje. Ik durf hem namelijk niet langer dan 3 dagen te bewaren.
.
Het einde komt in zicht, nog 530 mijl te gaan. Hopelijk worden de dagen wat rustiger dan vandaag, anders worden het lange mijlen. Het is namelijk continu alert zijn met die squalls vanwege de wind. Dus genua weer in, tussen de buien kakt de wind in, genua weer uit. Ach, zo vervelen we ons ook niet.
.
-----
At 21-12-2010 20:53 (utc) our position was 14°19.05'N 050°29.73'W


een reactie

Heel goed dat je die vis niet langer bewaart hoor. Je kent toch het spreekwoord: ‘Logé(e)s en vis blijven drie dagen fris’... ;-)
Leuk dat je trouwens antwoord gaf op alle ‘lezersvragen’! Hang in there folks. Barbados wacht op jullie.
Linda - Donderdag 23 december 2010 @ 15:11  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.