Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Culinaire oceaanovert… | Home | Grote en iets minder … »

Wind oh wind.. waar bent gij...

Zaterdag 18 december 2010 @ 21:40 Je zeilt de Atlantische Oceaan over ergens tussen eind november en eind mei. Waarom? Omdat de Trade Winds, oftewel Noordoostpassaat, dan het stabielste is en meestal zo'n 15 tot 25 knopen waait. Dat staat in de boeken. En zoals het zo vaak gaat met reisfolders, de werkelijkheid is enigszins anders. Op dit moment zijn wij in de Trade Winds, maar zonder 15 tot 25 knopen. Het zijn er maar 2. En 2 knopen wind is 0 beaufort. Gelukkig dat de motor het doet, dus we motoren nu alweer een paar uurtjes. De Gribfiles zijn netzoals de reisfolder, er klopt momenteel ook niets van. We schieten wel aardig op, nog 890 mijl te gaan, maar dat kunnen we niet helemaal motoren. Zou er een variant op de 'regendans' zijn, die de Trade Winds weer laat blazen? De 'winddans'.
.
Wat wel een hele meevaller is, de kapotte waterpomp van de motor is gisteren in NL aangekomen. Het kan een garantie gevalletje zijn, dus hebben wij hem opgestuurd vanuit Mindelo. Een doosje gehaald in de supermarkt, pomp erin met als opvulling een oud-kussen waarvan de stof is vergaan, dus alles onder de kapok zit. Op het postkantoor vertrouwde de vrouw achter de balie het niet helemaal. Op zich niet gek, want de doos gaf aan pakken koekjes te bevatten, maar hij woog wat zwaarder en het gewicht was raar verdeeld. Wij maar laten zien dat er inderdaad geen koekjes inzaten, maar een vieze kapotte pomp. Geen probleem die zouden ze opsturen. Kosten? Omgerekend zo'n 10 euro. Wij liepen het postkantoor uit, "die komt nooit aan, da's veel te goedkoop". Maar nee, zo'n 10 dagen later belde de NLse postbode aan in Zwijndrecht, met de pomp! Heen was nooit zo snel en goedkoop geweest. Dusse, je krijgt makkelijker en goedkoper een pomp de Kaap Verden uit, dan in, als je geen lieve opstappers hebt die op het punt staan om naar de Kaap Verden te vliegen.
.
-----
At 18-12-2010 20:17 (utc) our position was 14°58.13'N 044°22.17'W

een reactie

Hoi schatten,jammer dat jullie niet veel wind hebben,wij hebben iets te veel sneeuw ,ongeveer 15cm en deze nacht -8gr vorst.(maar het is prachtig).Voor het verkeer op de weg,en het vlieg verkeer is het een ramp.Het is in NL kerstvakantie,dus zoals je weet gaan er veel mensen weg,met de auto of vliegtuig,alles zit vast.Ik wens jullie 5 beaufort,en mezelf iets minder sneeuw,want ik ben als de dood voor ‘n val.Jullie ook voorzichtig en geniet,liefs en dikke kus,van mams
ANNY - Zondag 19 december 2010 @ 22:39  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.