Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Ze en we vliegen... | Home | Wind oh wind.. waar b… »

Culinaire oceaanovertocht

Vrijdag 17 december 2010 @ 21:20 Om maar eens niet weer over de zeilvoering te beginnen, begin ik maar over de afstand. We zijn over de helft!! Yeeeeh!!! Het aftellen kan beginnen ook al moeten we nog zo'n 8 dagen, maar dat voelt anders als je over de helft bent. Toen we vertrokken was het 2040 mijl naar het waypoint onder Barbados. We moeten nu nog 1000 mijl. En daarna dan nog een klein beetje naar de ankerbaai, maar dat is op deze getallen verwaarloosbaar. Het eiland is dan al in zicht.
.
Tot mijn grote ergernis heb ik vandaag al verschillende groente weg moeten gooien. Ik had op de Kaap Verden aardig wat vers fruit en groente meegenomen, maar de kwaliteit is niet al te best. Ik had groene tomaten (soms nog zelfs wat wittig), na een dag op zee, alles al rood. De paprika en aubergine werden ook met de dag rimpeliger. Terwijl ik normaal, op dezelfde manier, tomaten en paprika's weken goed kan houden. Balen, maar niets aan te doen. We eten nu dus van alles waar ik de tomaten, paprika's en aubergine nog in kwijt kan. Vanaf morgen is het dan alleen nog eten met witte kool (die is echt ijzersterk), ui, wortel en aardappel. Al gaat het met de aardappelen ook niet heel goed. Het is namelijk best warm binnen, maar ik krijg het niet koeler omdat de watertemperatuur zeker rond de 28 graden of hoger ligt. Het schip ondervind daardoor dus ook geen afkoeling van het watervlak. Op zich is het nog allemaal geen ramp want koolsalade met een aardappeltje is erg lekker en nasi met witte kool, ui en wortel smaakt ook echt niet verkeerd. Dat is wel een van de charmes van de oversteek, je moet een beetje improviseren waar je wat in doet. De blikken erwten en champignons zijn erg handig, maar dat smaakt niet overal in. Ook zijn de meeste gerechten vegetarisch. Uit nood, want buiten wat ham in blik en wat knakworsten heb ik geen vlees meer aan boord.
.
Vissen zou een optie zijn om de 'vlees' behoefte te bevredigen, maar dat gaat niet. We hebben namelijk de sleepgenerator achter ons aan slepen voor extra stroom. Als ik daarnaast een vislijn overboord gooi, zal dat goed blijven gaan zolang we niet beet hebben, maar hapt er een vis(je). En dan nog zo eentje die lekker gaat lopen 'vechten' en van rechts naar links zwemt, dan komt hij in de knoop met de sleepgenerator. Het binnenhalen van de sleepgenerator gaat op zich heel makkelijk, maar alleen als hij niet draait. Vanaf 2,5 knoop gaat het touw draaien en de propeller binnen halen is dan niet zo'n heel goed idee. Dus helaas, vissen zit er niet in. Het is kiezen of delen... Een tonijntje zou lekker zijn, maar dat komt wel weer als we moeten motoren. En buiten dat komen we nog lang niet om van de honger!!
.
-----
At 17-12-2010 20:12 (utc) our position was 15°07.80'N 042°31.73'W

vier reacties

Hoi hoi hier ben ik weer met een testje,mocht het lukken,veel liefs van mij.mams
ANNY - Vrijdag 17 december 2010 @ 22:24

tomaat, aubergine en een beetje knoflook lekker lang laten prutten beetje pasta erbij mmmmmmmm.

x Danielle
danielle - Zaterdag 18 december 2010 @ 07:31

Optimistisch blijven, een kerststol smaakt ook goed!!!
Lieve groet!!
Frank & Tonny () - Zaterdag 18 december 2010 @ 12:05

En vergeet de oliebollen straks niet! ;-)
Rien () - Zaterdag 18 december 2010 @ 18:23  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.