Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« De eerste dag van de… | Home | Boordtijd en tijdgren… »

Topsport

Zaterdag 11 december 2010 @ 21:47 Nou, de zogenoemde Milky Way was vandaag meer een Mars. Zoveel energie dat er in het water en de golven zat. Niks een rustig tochtje, hotsen en klotsen met een mega vaart (dat dan weer wel) naar de overkant. De golven zijn erg hoog met schuimkoppen, ik heb wel eens andere foto's gezien van de Atlantische oversteek. Maar alles gaat goed en La Luna houdt zich prima.
.
Het hotsen en klotsen is voor het leven aan boord niet ideaal. Het schip hangt continu erg schuin en maakt af en toe gigantische zwiepers van rechts naar links. Aan het al ruim aanwezig zijnde aantal van blauwe plekken zijn er dan ook nu weer een hoop nieuwe bijgekomen. Ik kan je zeggen dat het erg vermoeiend is. Ik heb net nasi gemaakt en terwijl je de groente aan het snijden bent, moet je alles vasthouden..de groente, het mes (en daarmee oppassen), de pan die al op het gas staat en de bak waar de gesneden groente in moet. Ondertussen sta je door je knieen gebogen van links naar rechts te swingen en als er een mega zwieber komt, moet je snel je arm (zonder mes) uitsteken om je op te vangen tegen de zijkant. Ja, het lijkt wel vakantie hier, maar het is gewoon topsport. Je hoort mij daarentegen niet klagen (alleen af en toe wat woorden roepen die ik hier niet zal herhalen), ik ben al blij dat ik zo binnen kan koken en van topsport krijg je altijd een goede conditie en val je af. ;-)
.
We hebben vandaag ook weer dolfijnen bij de boot gehad, het waren echt grote hoge springers! Ongelooflijk! En het is ook geregeld een rondje lopen om alle vliegende vissen uit het gangboord te halen. Ze blijken lekker te zijn, maar ik vind ze er niet erg smakelijk uit zien. We hebben zowieso geen hengel overboord, ik zie mezelf nog niet een vis binnenhalen op deze schommelende boot en de snelheid uit het schip halen dat gaat helemaal al niet. Misschien over een paar dagen als het rustiger is.
.
Verder gaat het dus prima. We moeten nog 1711 mijl naar Barbados. Dat is nog best veel, maar we schieten al super op. Morgen ga ik de boot versieren met kerstversiering. Ben benieuwd of we met de kerst al over zijn....
-----
At 11-12-2010 20:10 (utc) our position was 16°27.84'N 030°15.08'W

drie reacties

Hoi Denise en Etienne, ik ben blij te horen dat het allemaal goed gaat.
De boot versieren! Hahaha, dat lijkt me een erg mooi gezicht.
Wij gaan vandaag ook de boom maar eens van stal halen.
Denise, ben gisteren in Londen geweest met mijn moede. Toen liepen we nog langs die sushi-tent waar Susanne, jij en ik dat ‘voorgerechtje’ hadden gegeten! Was leuk hè?
Komende donderdag hebben we het afscheid van Leon. We zullen ervoor zorgen dat jij de foto’s ook te zien krijgt!

Nou joh, varen jullie een beetje door, dan kun je op Barbados zó aanschuiven voor de kalkoen!
Emily () - Zondag 12 december 2010 @ 08:11

Hallo Denise & Etienne,varen varen bootje varen. Wat een belevenis zeg ik zie het gewoon voor me. Kees heeft zojuist berekend hoe snel jullie varen. Eerst was hij nog euforisch dat dat toch zeker met de sloep ook haalbaar zou zijn :-. Maar hij kwam er snel op terug hoor hahahaa. Wij halen de sloep dus niet van stal. De kerstsfeer gaan we deze week naar binnen halen en hopelijk worden wij hier beloond met een witte kerst. Lieve groet José
josé () - Zondag 12 december 2010 @ 11:56

Hallo tortelduifjes/bruidspaar!!! Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag vandaag. Twee jaar geleden sprak de ambtenaar van de burgelijke stand over het huwelijksbootje dat jullie samen zouden gaan bevaren. Maar dat jullie zulke hoge golven met schuimkoppen zouden gaan trotseren, daar had ze het toen niet over… Wat knap dat je toch nog een pan nasi uit de kombuis weet te toveren D! Met gevaar voor eigen leven met een zwaaiend mes en de nodige blauwe plekken, maar toch. Etienne mag trots zijn op zijn stoere bruidje!!! Wij hebben vandaag ook de X-boom gezet hoor. Ik hoorde op de radio dat het een soort nationale kerstboomopzetdag was vandaag dus Emily en ik zijn vast niet de enigen in NL.
Hoe gaat het trouwens inmiddels met broodbakken? Heb je de slag goed te pakken? In Spanje wilde het indertijd niet helemaal lukken maar je zult het nu vast wel onder de knie hebben. We hebben een surfvriend van ons – Arjen de Vries – jullie website doorgegeven. Arjen verblijft een aantal maanden per jaar op Barbados (als het in NL slecht weer is, gaat hij surfen op B’dos) en houdt jullie aankomst in de gaten. Ben benieuwd of jullie elkaar nog gaan ontmoeten. XXX
Linda - Zondag 12 december 2010 @ 14:27  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.