Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Jarig in bikini | Home | De grote sprong »

Veel Kaap Verdische gezelligheid

Woensdag 08 december 2010 @ 18:25 Mijn verjaardagsborrel was echt onwijs gezellig! Uiteindelijk stonden we in de Clube Nautico met heel veel boten, de groep werd steeds groter, zeker 25 man: Tin Hau, AbelT, Ech'O, Moonrise, Tarpan, Vivente en nog een Duitse en een Zwitserse boot. Ik ben ook erg verwend met heel veel boeken, hele vrolijke kerstversiering, een massageroller, een cd met hippe muziek van de meiden en een hele mooie grote tekening van onze boot van de jongens.
.
Eigenlijk is het hier wel alle dagen erg gezellig! Deze gezelligheid staat in schril contrast met dat we straks zo'n 20 dagen op zee zitten. De boten waaieren ook uit en dat is weer best jammer. Maar wie weet wie je waar weer ziet. Dat is eigenlijk ook zo leuk! Hier in de haven liggen heel veel verschillende nationaliteiten, wat de haven ook een heel gezellig sfeertje geeft. Iedereen klets met iedereen en ik heb mijn Frans (met verschillende Franse buren) weer goed kunnen ophalen. Ook zijn er veel Duitsers, een paar Zwitsers, paar Engelse, een boot van de Marschall-eilanden en verder heel veel Nederlandse boten, waaronder een paar dagen geleden de klipper de Oosterschelde en gisteren lag hier de Eendracht.
.
Eergisterenavond hadden we, met alle NL'se boten hier in Mindelo en de Ech'O, een steiger borrel. Het was echt super gezellig! Iedereen had wat meegenomen waardoor je lekker van anderen van alles kunt proeven. Ook is het super leuk weer andere NL te ontmoeten en te spreken. We waren uiteindelijk met zo'n 10 boten. Gisteren zijn er ook weer twee boten in de haven gearriveerd, waaronder de Seamotions. Wij hebben dus onze waterpomp, popnagels én popnageltang. Echt zo geweldig!! Inmiddels hebben we het geluid van de motor ook al gehoord, heerlijk. Haha!
.
Vandaag hebben we het lummelbeslag op de mast opnieuw vastgezete en dan hebben we de belangrijkste klusjes weer gehad. De watermaker doet het ook al, dus dat is echt geweldig! (Met de watermaker maken we van zoutwater, zoet, drinkwater.) De meeste boodschappen zijn ook al aan boord, vandaag de verse dingen weer gehaald. Dus we zijn klaar voor de grote sprong. Het is alleen erg jammer dat internet hier heel slecht is en ook de SSB-verbinding. Berichten plaatsen gaat dus al moeizaam, laat staan dat ik even foto's van Gambia ofzo kan laden, of skypen...
.
Ik ben benieuwd naar de grote oversteek. Het weer wordt dagelijks gecheckt en de een probeert de ander nog over te halen om naar dezelfde bestemming te gaan. Wij vertrekken morgen naar Barbados. Jack (Tin Hau) en de Vivente gaan ook naar Barbados. We zullen Kerst op de oceaan vieren, maar zijn (hopelijk) voor oud&nieuw wel aan de overkant. Zo zenuwachtig ik was voor de oversteek van de Canaries naar Gambia, eigenlijk ben ik nu best rustig. Zou het dan toch nog een keer gaan wennen?
.
PS Ivm de vele spam hebben we de beveiliging, bij het plaatsen van reacties, wat aangepast waardoor je na een dag al onze bootnaam bij het plaatsen van de reactie moet ingeven.
-----
At 8-12-2010 00:42 (utc) our position was 16°53.21'N 024°59.48'W


acht reacties

Hallo Denise en Etienne,

Ik zie altijd uit naar jullie belevenissen op de website. Ik leef mee. Nu je op het punt staat de grote oversteek te maken wens ik jullie "een goeie overstoom" toe. Een beetje rare wens aan zeilers, maar het was de uitdrukking die in mijn geboortedorp werd gebezigd als een schip uitvoer.
Het ga jullie goed en ik blijf jullie volgen.

Groet,

Gerrit de Graaf
Gerrit de Graaf () - Woensdag 08 december 2010 @ 19:01

Na al dat lurken toch ook maar even een berichtje om te laten weten dat ik jullie trouw volg :)

Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een behouden oversteek!
Wens jullie een gunstige wind en dat alles maar eens ouderwets fijn heel mag blijven ;)

Tot aan de overkant!

Groetjes, Marti (van het vertrekkers forum)
Marti (URL) - Woensdag 08 december 2010 @ 19:28

Hoi Denise en Etienne,

Fijn dat de motor reparatie gelukt is maar dat kan ook niet anders met zo,n handy man ( Etienne)
Nu de grote sprong naar de overkant.
Heel veel goede wind en behouden vaart. Toi toi toi.
Lieve groeten Marian en Rein
Marian en Rein () - Woensdag 08 december 2010 @ 20:22

Daar gaan jullie jongens! We zullen aan jullie denken!
Heel spannend hoor. Dan is de oceaan ineens best wel heel groot. Maar aankomen op Barbados moet gewoon de moeite waard zijn.
Doe voorzichtig!
X emily
Emily () - Woensdag 08 december 2010 @ 23:46

Merry X=mas alvast en een goede overtocht(santa)
[Hans] () - Donderdag 09 december 2010 @ 00:53

Een hele goede overtocht gewenst D&E! Barbados is een prachtig vooruitzicht. De MountGay-rum is niet te versmaden en lekker eten op de vismarkt een echte aanrader! Wees voorzichtig.

Veel liefs en fijne X-dagen. XXX
Linda - Donderdag 09 december 2010 @ 11:45

Ha Etienne en Denise,

een behouden vaart naar Barbados! geniet van alles wat er gebeurt, ik blijf jullie volgen en we zien elkaar vast weer ergens op deze mooie wereld! heel veel liefs uit een koud en wit NL;

Brigit (Blue Spirit)
Brigit (Blue Spirit) () - Donderdag 09 december 2010 @ 12:35

Hoi schatten,ik wens jullie een mooie en probleemloze oversteek.Denise denk aan je zeeziek pillen.Fijn dat ik je nog even heb gesproken.Groetjes en veel liefs XX.MAMS
anny - Donderdag 09 december 2010 @ 13:44  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.