Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Weer een echte jachth… | Home | Veel Kaap Verdische g… »

Jarig in bikini

Zaterdag 04 december 2010 @ 20:10 De steelband speelt ‘Happy Birthday’, de locals schuren en schudden op de dansvloer, met het mini flesje Super Bock bier in mijn hand sta ik te stralen: ik ben jarig! Wat bijzonder om dat in dit heerlijke relaxte land te zijn. Heel de dag door hoor je wel ergens heerlijke swingende muziek vandaan komen, muziek waar ik echt vrolijk van wordt.

Na een heerlijke tonijn sushi (ik heb echt even aan jullie gedacht hoor meiden!) en onwijs gezellige borrel bij de AbelT zijn wij (Jack (Tin Hau), Marius (AbelT), Erwin (Ech’O) en wij dus) nog even naar de live muziek gaan luisteren in Clube Nautico. Onwijs leuk en daarom ook de locatie van mijn borrel vanavond. Vanochtend kwamen Bram en Anja (Tarpan) gezellig aan en we hebben vanmiddag met de Vivente kennis gemaakt. De groep is inmiddels dan ook iets te groot om een borrel in onze kuip te houden. ;-) Dusse… mocht je in de buurt zijn, vanavond om 20.00 uur Borrel bij Clubo Nautico, Mindelo, Cape Verde.

Wat hartverwarmend om zoveel lieve berichtjes en wensen te krijgen vandaag! Geweldig! Dat maakt aan de ene kant dat ik jullie erg mis vandaag en aan de andere kant dat dat wel een zacht gevoel met een warme glimlach is. Daarnaast heb ik hier ook heel veel lieve mensen om me heen, die ik nog niet heel lang ken, maar nu wel een belangrijk deel van mijn leven uit maken en bijna als familie voelen.

Vandaag 4 december is nog een andere mijlpaal, we zijn alweer een half jaar onderweg. En vanuit de haven hier, gaan we de grote sprong maken naar de Carieb. Ook daarom een reden voor extra bezinning vandaag. Het begint met een droom en eigenlijk blijft het wel een droom. Je gaat geleidelijk van het ene land naar het andere land, waardoor je niet het idee hebt dat je al zover weg bent en je ook niet altijd er meteen bij stilstaat dat je helemaal zelf met je eigen boot in dat land bent aangekomen. Maar ondanks dat het een droom is en blijft, wil het niet zeggen dat het heel makkelijk en heel soepel gaat. Het nieuwe leventje is gewoon wennen en komt voor dingen te staan die je thuis niet had kunnen bedenken. De langere oversteken zijn bijvoorbeeld stukken van de reis, die wij niet zo heel leuk vinden, maar zij zijn natuurlijk wel een belangrijk deel van de reis. Zeker als we rond willen, dan zullen we nog veel langere oversteken moeten maken. Aan de andere kant zijn er ook vele mogelijkheden als we dat niet zouden willen doen. Dus zijn er opties genoeg. Dit soort keuzes, overdenkingen en beslissingen komen voorbij en had je thuis niet kunnen bedenken. Ik wil daarmee niet dramatisch doen, maar dit maakt dat je veel over jezelf leert en over de ander. En dat zijn weer hele mooie lessen. Met andere woorden… met nu een half jaar onderweg genieten we enorm en zijn we blij dat we de stap hebben gezet om onze droom achterna te gaan. Ook hebben we een duidelijke keuze gemaakt: we blijven gewoon net zolang weg als dat we het leuk blijven vinden.

tien reacties

Van Harte!
Nog vele jaren en een paar zoals deze, Denise.
Behouden vaart,
Hans
Hans () - Zondag 05 december 2010 @ 00:26

Ha lieffie, ja ja, een half jaar onderweg. Zo toevallig joh, daar moest ik gisteren ook aan denken op je verjaardag. Ik ga (ging) er altijd nog een beetje vanuit dat jullie zo’n vier jaar zullen wegblijven (hoewel ik nu in je laatste zin lees dat je net zo lang wegblijft als dat je het leuk vindt…; zien we je ooit nog terug denk ik dan?) en dat je nu dan zo’n achtste deel van je reis erop hebt zitten. Voor mijn gevoel ben je nog lang niet op 1/8. Kaap Verdische Eilanden klinkt best nog ‘dichtbij’; jullie moeten die Atlantische Oceaan over!!! Op die lange oversteken kun je je thuis inderdaad niet voorbereiden en ik kan me voorstellen dat die best lastig/saai/zwaar zijn. Maar zoals je al zegt: misschien zijn er wel hele interessante alternatieve routes te bedenken en kom je zo ook de wereld rond. Het gaat erom dat jullie het naar je zin hebben. Dat lijkt me het allerbeste uitgangspunt.

P.S. Wat heb je een leuke verjaardag gevierd zeg. Was dat voor het eerst dat je jarig was in bikini?
Linda - Zondag 05 december 2010 @ 11:23

Hoi als eerste nog van harte met je verjaardag! Weer een jaar wijzer geworden, en in het laatste half jaar wel heel veel denk ik.
We denken veel aan jullie en missen jullie ook. Wanneer en waar zullen we elkaar weer gaan zien? Heerlijk vinden we het dat jullie je droom volgen en werkelijkheid maken. Grensverleggend bezig zijn, probleemoplossend, aftastend, de confrontatie met jezelf en de ander, nieuwe vriendschappen opbouwen.
Geniet van elke dag! Het is een ervaring om jaloers op te zijn. Veel liefs Moon & Herbie
Monica - Zondag 05 december 2010 @ 12:03

Denise geweldig hoe je daar je verjaardag hebt kunnen vieren, en met zoveel lieve mensen. Je schreef mocht je in de buurt zijn, 18.00 uur borrel, wat zou ik graag in de buurt zijn geweest om je persoonlijk een knuffel te geven,helaas, dan maar weer zo, Denise en Etienne een flinke knuffel voor jullie en heeeeeel , veeeeel liefs, mams
Anny () - Zondag 05 december 2010 @ 18:27

test
Anny - Zondag 05 december 2010 @ 18:28

Hallo Denise, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Het zal wel heel bijzonder geweest zijn.Ik ben ook wel eens jarig geweest in bikini, maar dan gewoon hier in Etten-Leur en ik ben dan ook precies een half jaar voor jou jarig, dus dat is niet zo moeilijk dan.Genieten jullie maar lekker verder.Groetjes ook voor Etienne natuurlijk en een behouden vaart. Johan, Greta, Marc en Linda
Greta () - Zondag 05 december 2010 @ 23:42

Ha leuke Denise,
gefeliciteerd met je verjaardag!!!
Alweer een half jaar onderweg…wauw
Geniet! liefs Maarten& Daan
daan () - Maandag 06 december 2010 @ 15:10

Hoi Denise,
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Heerlijk in de zon! gezellige muziek, vrienden om je heen. Glaasje bier en wijn. Wat is het leven toch fijn. Wij hadden ook 3 dgn heerlijk weekend in Arnhem, Simply Red, winkelen e.d. maar dan in de sneeuw. Wel heel mooi toch. Alweer een half jaar weg. Wat gaat de tijd toch snel. Lieve groetjes aan Etienne! Kus Git
Brigitta - Maandag 06 december 2010 @ 16:50

Ha Denise,

Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Het lukt niet om langs te komen. Wij waren ingesneeuwd.

groeten,

Rob
Rob Weeda () - Dinsdag 07 december 2010 @ 15:12

Hoi Denise ben je iets aan de site aan het veranderen dat we nu jullie bootnam moeten invullen?

groetjes Gerda
Frits en Gerda - Dinsdag 07 december 2010 @ 20:25  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.