Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Heuvelachtige oceaan | Home | Visaanval »

Visaanval

Dinsdag 30 november 2010 @ 17:33 Gisterenavond even geprobeerd te zeilen, maar midden in de nacht toch maar weer aangehaakt bij Jack (Tin Hau). De wind kwam op het laatst overal vandaan en te weinig. Nu hangen we ook nog steeds achter Jack en gaan met een lekkere snelheid vooruit.
.
Omdat we zo min mogelijk afval aan boord willen houden (is ook niet te bewaren) gaat al het organische afval overboord. Gisteren maakte ik na het eten de pan leeg in het water. Ik voelde iets tegen me aan komen en zag in de schemer iets vallen. Geen idee wat het was, geen rijst. En dacht, ik pak het maar even voordat ik 'ik-weet-nog-niet-wat' kwijt ben. Ik graai in het gangboord en pak iets dat erg glibberig is en beweegt!! Eeiiuuk!! Meteen de zaklamp erop en het was een heel klein visje wat waarschijnlijk in het hangboord is gesprongen of op mijn witte t-shirt (licht) afkwam. Ik zat nog even na te schrikken en had de schubjes aan mijn vingers. Haha. Wij grappen wel eens dat het je maar zal gebeuren als je 's nachts in de kuip zit en er vliegt een vliegende vis tegen je wang. Nou, volgens mij krijg je dan echt een hartverzakking.
.
Verder weinig nieuws hier vanaf de oceaan. Alleen dat het nog steeds warm is, zelfs 's nachts. Wij hadden verwacht dat dat richting en op de Kaap Verden wel minder zou zijn. We gaan het waarschijnlijk morgen wel ervaren, want de verwachting is nu dat we morgen ergens eind van de dag op Sal aanlopen. Dat zou toch best fijn zijn!
.
-----
At 30-11-2010 15:36 (utc) our position was 15°43.02'N 021°19.76'W

een reactie

Dag lieve mensen!
Motorproblemen tijdens een overtocht en geen wind! Neeeeee! Dat wil je niet!
Goed opgelost, fijn dat jullie nu gesleept worden. Pas op voor de visjes die je om de oren vliegen (hihi) en zet um op!
Wij hebben net de boot winterklaar (ook spannend, ben reuze bang dat er van alles kapot zal vriezen), we zitten hier nu letterlijk in een andere wereld dan jullie daar in de hitte. Heel bijzonder!
liefs Maarten&Daan
daan () - Woensdag 01 december 2010 @ 16:02  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.