Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Sleepje | Home | Visaanval »

Heuvelachtige oceaan

Maandag 29 november 2010 @ 18:50 Het is vandaag echt schitterend hier op de oceaan! De zee is zo plat als hij op een oceaan kan zijn, met alleen de grote lange oceaandeining. Het is net een heuvelachtig landschap waar je inzit, maar dan niet van fris groen gras, maar van blauw water waar de zon in schittert alsof het er miljoenen kristallen in zijn gevallen.
.
Maar aan de andere kant is er dus geen wind en hangen we nog steeds achter Jack (Tin Hau). Dat gaat wel goed, we lopen samen nog redelijk door. Het zou toch anders zijn geweest als we in de windstilte hier hadden liggen dobberen denk ik. Vandaag ook contact gehad met de AbelT en de Ech'O, die liggen een stuk voor ons, de boten zijn ook wat groter. We gaan ze in ieder geval wel gezellig weer zien op Sal.
.
Etienne heeft inmiddels de koelwaterpomp van de motor gehaald en alle lagers zijn eruit. Omdat we denken dat er weinig, en hoogstwaarschijnlijk geen nieuwe waterpomp te krijgen is op de Kaap Verden, heeft hij de hulptroepen thuis alvast maar ingeschakeld. Hij heeft vanmiddag met z'n vader gebeld die in een wit Nederland gaat kijken wat een nieuwe pomp kost en of die op voorraad is. Zodra we dan op Sal zijn kunnen we kijken of we hem op laten sturen en waar naar toe.
.
Het is wel zo raar als je hoort dat het in Nederland zo koud is, eerste wedstrijd op natuurijs al! Ik kan me de tijd niet heugen dat het nog voor mijn verjaardag zo koud is geweest. En wij zitten hier, in de brandende zon. Zeker als je dan ook pech hebt nu met de motor, besef je dat we al echt ver weg zijn.
.
-----
At 29-11-2010 17:32 (utc) our position was 15°08.70'N 019°56.92'W


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.