Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Dit keer: een idealis… | Home | Twee gezichten van Th… »

Haal-klusjes en Rastafari-eten

Woensdag 24 november 2010 @ 00:34 Het was weer een druk dagje. Op zich relatief natuurlijk. Eerst maar even geld halen, dat is toch het belangrijkste om daarna diesel, water en eten te kunnen bemachtigen. We zijn met een 'bushtaxi' naar WestVille gegaan, voor het geld-haal-klusje. Een bushtaxi is geen taxi die alleen maar door de bush rijdt of zo'n taxi a la de Flinstones, nee, het is gewoon een busje die stopt als je je hand opsteekt (mits hij niet al overvol is) en je voor 5 dalasi (40 dalasi = 1 euro) mee neemt.
.
Met geld op zak konden we diesel gaan halen. Dit gaf weer een andere variant op de al in eerdere stukjes genoemde 'modderkruiper'. We konden met de dinghy komen tot achter het pompstation, maar het was laag water. (wij hebben iets met laagwater geloof ik) Dus moesten we een aardig stukje door de zuigende modder klunen tussen het water en het pompstation. Ondanks dat konden we alle 7 jerrycans in een keer vullen en meenemen, dus was het diesel-haal-klusje ook weer gedaan.
.
Het water-haal-klusje was daarna aan de beurt. Het watertappunt ligt aan de andere kant van de brug, dus weer met Mr. Ed op stap. Dit keer gelukkig geen modderkruipers! Het watertappunt was in de tuin bij het politiebureau dat aan een schitterend strandje ligt, zonder modder.
.
Voor (of achter?) de brug waar wij voor anker liggen, liggen ook vissersboten en 'rondvaartpirogues' voor de toeristen. Via een mooie houten jetty loop je zo de kant op, een apart dorpje in. Nou ja, het is dan geen echt dorpje, maar meer een kleurrijke verzameling van containers die uitgebouwd tot bar, winkel of werkplaats. Geweldig!! Er heerst echt een lay back stemming. We werden meteen vriendelijk opgevangen en ze waren ontzettend behulpzaam met het regelen van de 'bushtaxi', uitleggen waar de diesel is enz enz. In Babi's Bar hebben we ook lekker wat gedronken. Zij hebben daar een aantal schriften liggen waar alle zeilers een verhaal inschrijven, geillustreerd met foto's, tekeningen, plaatjes en van alles wat ze maar kunnen vinden. Helaas zagen we er geen bekenden in staan. Morgen zelf maar creatief aan de slag.
.
We vroegen of we wat konden eten vanavond. Tja, ze waren geen restaurant, maar als we wat wilden eten kon dat misschien wel. Vaag! Uiteindelijk zaten we er eind van de middag wat biertjes te drinken, toen we het weer over het eten kregen. Ja, dat kon wel. Wat wilden we? Vlees? Nee, dat was moeilijk. Vis? Ja, dat kon wel. Met wat erbij? Frietjes? Frons. Rijst? Ja, dat kon wel, met wat zoete aardappels? We hebben erg lang moeten wachten op het eten, want de ingredienten moesten nog gehaald worden op de markt. Maar toen het echt pikke donker was, er is geen elektriciteit en ze met de borden kwamen waren we enorm verbaasd. Dat zag er goed uit! Ze waren in het donker op een klein bbq-vuurtje aan het koken geweest. De rijst was mooi in een torentje op het bord, met wat saus bovenop, garnalen met saus eromheen, wat zoete aardappel en salade. Geweldig! Het smaakte ook echt super! Zo ontzettend leuk, je zit in een verbouwde container, het zijn hier allemaal wat rastafari's die af en toe een lekkere blow roken, normaal geen eten serveren, dat nu even gaan halen op de markt voor ons, stoken een bbq-vuurtje en je krijgt een supermaal voor geschoteld, met daarbij de keuze uit de laatste drankjes (1 bier, 1 cola en 1 vruchtendrank).
-----
At 23-11-2010 22:53 (utc) our position was 13°27.81'N 016°37.72'W


een reactie

Wij vroegen ons af of dat jullie nog steeds van plan zijn rond 28 november over te steken naar de Kaap Verdische eilanden,naar welk eiland gaan jullie dan en hoeveel dagen vaar je er over?

veel liefs Frits en Gerda
Frits en Gerda - Woensdag 24 november 2010 @ 17:17  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.