Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Chimps op Baboon Isla… | Home | Twee emmertjes water … »

Verrassing in de bush

Maandag 15 november 2010 @ 23:48 Jawel, na de chimps en hippo's hebben we nu een camp site ontdekt met WIFI! Tjeetje, nooit gedacht dat we zo internetverslaafd waren! Een stukje voor Georgetown zagen we tenten en dus waarschijnlijk een camp site. Omdat bij Georgetown niets is, besloten we daar voor anker te gaan, met misschien de mogelijkheid om er vanavond wat te kunnen eten en een koud biertje te drinken. Het is een camp site met 11 tenten, zwembad en restaurant. En wat schetst onze verbazing als we binnenlopen… WIFI! Meteen de laptop halen en de ipod en internetten. Mails weer eens binnenhalen en voorzichtig wat skypen. Wat een plezier! Jack heeft een lokaal internetkaartje dus kan nog internetten, maar voor ons was de laatste keer in Serakunda, bij de Lamin Lodge. En dan is het toch wel ff heerlijk om weer wat te surfen. Te lezen over het weer in NL en andere dingen. Met de foto's van de paarden en het hoge water besef je hoe ver weg je toch eigenlijk bent. Hier vallen de kingfishers met bossen van het dak, het is echt vreselijk warm. Ook gaan de Sinterklaas perikelen helemaal aan ons voorbij.
.
Het varen vandaag was erg avontuurlijk. Het is namelijk zo dat we op de kaart op de computer (MaxSea) ons zelf zien varen over land. Toen we net hippo's hadden gespot en een eiland voorbij waren, liepen we prima met zo'n 4 knopen snelheid verder… totdat… kabang! We een duik naar voren maakte en ergens tegenaan voeren. Onder water lag blijkbaar een dijk! We zetten de motor stil en gleden meteen door de stroom naar achter en daar was het gewoon weer 6 meter. Heel bizar, maar we schrokken enorm. Meteen Jack gewaarschuwd en met een grote boog terug. Er kwam een rondvaartbootje langs en die vertelde dat er rotsen onder water liggen. Ai, dat was even schrikken. Gelukkig hebben we het er zonder kleerscheuren vanaf gebracht, alleen mijn koffie was uit het kopje geklotst.
.
Vanavond zijn we op de camp site aangeschoven bij het buffet. Er zijn nog 3 andere gasten uit Amerika. Het meisje werkt voor een Amerikaanse organisatie (á la VSO) hier in Bissau en ze heeft haar grootouders op bezoek. Erg leuk. De manager van de camp site is Engels en echt internet verslaafd. Wat voor ons nu natuurlijk geweldig is. Hij heeft een internetverbinding op de camp site via de satelliet! Het eten was erg lekker: rijst, gebakken aardappeltjes, koolsla, groente in een heerlijk sausje en een soort stoofvlees. Wat hebben we gesmuld. De manager van de camp site vertelde dat ze een 'eco-friendly' boot aan het bouwen zijn met zonnepanelen en een elektrische aandrijving. Met deze boot kunnen gasten op de rivier varen van lodge naar lodge. Een echte aanrader voor wat betreft een vakantie hoor! Nieuwsgierig: www.hiddengambia.com. Voor ons was vandaag, door het vanmiddag lekker in de schaduw kunnen internetten en vanavond heerlijk eten, echt een luxe dagje!!! ;-)
-----
At 15-11-2010 21:56 (utc) our position was 13°32.77'N 014°47.62'W


een reactie

Poeh, schrikken zeg van die ‘dijk’ in het water. Geen schade onder de waterspiegel??? Maar ja, wie gaat hiervoor te water met slangen, hippo’s en kroko’s op de loer… (vind dit toch wel een echte mannenklus hoor Etienne). Peter en ik zijn ook eens zo abrupt tot stilstand gekomen op het – altijd exotische – Veerse Meer. Iets te ver doorgevaren over de boeien en dat hebben we geweten: harde klap en we lagen stil en muurvast. Uiteindelijk losgekomen door de wind in de genua te laten komen waardoor we draaiden en loskwamen. Ik was ook geschrokken toen.

XXX
Linda - Woensdag 17 november 2010 @ 11:45  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.