Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Ziekenhuis en voetbal… | Home | Verrassing in de bush… »

Chimps op Baboon Island

Zondag 14 november 2010 @ 23:38 Baboon Island is onderdeel van een klein nationaal park hier in Gambia. In die park liggen 5 eilanden waarop chimpansees leven. Deze zijn hier gebracht voor een rehabilitatieproject. In totaal zijn er nu 92 chimpansees. We voeren vandaag langs Baboon Island en daar kwamen ons twee parkrangers tegemoet. We zijn overgestapt in hun bootje om chimpansees, hippo's en krokodllen te gaan kijken. De chimps hebben we gezien! Erg gaaf! Ze hebben net te weinig eten op het eiland en worden bijgevoederd. Het was erg leuk met de rangers want we konden ze van alles vragen. Zo weten we nu ook dat hier nog meer 'wildlife' is, zoals hyena's, stokstaartjes, marmot-achtigen enz. Maar ook dat er veel slangen zitten, cobra's en mambo's. Zelfs de green mambo, een blijkbaar gevaarlijk soort. (Hans, weet jij welke slang dat op de foto is? Deze was gelukkig al dood en lag vlakbij waar we ankerden. Waarschijnlijk zit hij vast in een visnet.) Er zijn hier ook verschillende soorten krokodillen, waaronder de nijlkrokodil. Deze hebben we helaas niet gezien, maar het was een leuk tochtje met de rangers!
.
Op dit moment liggen we voor anker bij een klein dorpje. Etienne is er vanmiddag naar toe gelopen en ook naar een dorpje verder. Waarschijnlijk hebben ze nog niet heel veel blanke gezien (eigenlijk raar), maar ze liepen continu aan zijn armen en witte huid te voelen. Erg grappig! Ze waren allemaal erg aardig en gastvrij! Om over de rivier te komen maken ze hier gebruik van een pond die is gemaakt bij Damen en komt dus uit NL. De trotse pontkapitein heeft Etienne alles laten zien.
.
Morgen gaan we weer verder naar Georgetown. De andere grote plaats in The Gambia. Ik ben benieuwd.
-----
At 14-11-2010 21:41 (utc) our position was 13°34.75'N 014°56.59'W


vier reacties

Die slang….omg!
Is dat niet een anaconda? Of gewoon een boa constrictor die verdronken is? Dat kan natuurkijk ook! Dat ie dacht: ‘zo lekker zwemmen…’ en er halverwege achterkwam: ‘oh nee! Ik kan niet zwemmen!’ aargggghhh…blub.
Want ja, eerlijk is eerlijk, waar moet hij zij zwemvleugeltjes doen???
Emily () - Maandag 15 november 2010 @ 00:20

Denise kijk je wel uit voor de slangenleren handtasjes waar Jack over schrijft.Geweldig wat jullie allemaal beleven en zien.De slangen dat vindt ik maar een angstige gedachte,maar de stokstaartjes,probeer die maar op de foto te krijgen.Ik vindt die zo leuk,ze zijn ook vaak te zien op TV.Jammer dat jullie met die warmte daar niet eens n’ lekkere duik kunnen nemen.Hier in NL kun je door de straten zwemmen zwemmen,echt verschrikkelijk zoals in limburg en ook in belgie,wij komen tot heden er nog goed vanaf.Al staat er beneden in de parkeergarage wel heel veel water,als het erger wordt hoop ik noch op tijd te zijn om mijn auto buiten te zetten.Nou schatten genieten jullie maar lekker op het water en af en toe aan land!!Dikke kus en ben voorzichtig.mams
ANNY - Maandag 15 november 2010 @ 01:49

Wat een belevenis Denise. Wow eeej. En dan lees ik stokstaartjes…... waar stonden die ook al weer voor. l-)
Ga je daar nu ook een veiligheidsproject BOV opstarten. Zal ik een meeting plannen met de Aboriginals. ;-)
Ik kijk weer uit naar jullie volgend avontuur.
Dikke kus José
José () - Maandag 15 november 2010 @ 09:20

Denkt Etienne dat hij lekker bruin is, wil iedereen zijn ‘witte’ huid aanraken. Weer een illusie armer… Wat gaaf dat jullie die parkrangers tegenkwamen zeg. En dat ze jullie dan gelijk ook meenemen; erg leuk lijkt me! Grappig dat er chimps op baboon island zitten. Waar zijn de baboons? Check je goed of er geen water omhoog kan komen vanuit de rivier in de wc pot en jullie verrast worden door een nieuwsgierige slang? Brrrrrrr.
Linda - Maandag 15 november 2010 @ 11:27  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.