Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Id-al-Fitr = Suikerfe… | Home | Groot, groter, groots… »

Supermarkt

Zondag 12 september 2010 @ 13:51 Tring, tring!!! Huh?? Pas toen ik Etienne hoorde brommen, “nee he, nu al?!” Wist ik dat het de wekker was. Het was 5 uur. Dit speelde zich gisterenochtend af. Bij de in- en uitvaart van Rabat moet je rekening houden met de hoogte van het water, vandaar dat we om 5 uur al op moesten. De douane en politie kwamen weer aan boord, maar gelukkig de politiehond kwam niet. (Toen we aankwamen kwam er een zwarte labrador (iets dikker dan Bo!) aan boord, ze was erg bang voor water en kon maar met moeite aan en van boord. Bij binnenkomst dook ze meteen de vuilnisbak in en toen ze weer weg was, lag heel de boot onder de zwarte hondenharen!)
Het was een bonkig vaardagje, 18 knopen wind op de kop. Bah!! Met de motor erbij maar een beetje zeilend opgestoken om zo het bonken te verminderen.

Begin van de middag liepen we Mohammedia binnen. Een hele grote industriële haven, met een vissersboot gedeelte en achterin drie pontons voor jachten. De havenmeester is super vriendelijk en je word netjes opgevangen met aanleggen. Er zijn hele schone douches , je kunt goed tanken hier en er is WiFi (wel een beetje brak). Je kunt gebruikmaken van het zwembad van de jachtclub, dat gaan we vanmiddag denk ik lekker doen.

Er is een grote supermarkt in Mohammedia (Marjame, de taxichauffeur weet waar) en we zijn daar gisteren maar meteen heen gegaan, we wilden niet het risico nemen dat die vandaag misschien dicht zou zijn. En wat is groot! Het was gewoon een echt supermarché met kleding, stoelen, computers enz. Ze hadden er ook heel veel! Maar wat zijn wij verwend! Tomaten… volgens onze normen moeten die mooi egaal rood zijn, hard en mooi rond. Nou, hier heb je ze in alle vormen en kleurschakeringen van geel tot diep rood. Ook zijn sommige al bijna puree. Tja, dan kun je er geen meenemen of op je gemak net zoals de Marokkanen zelf gewoon gaan uitzoeken. Ik wilde witte kool meenemen, voor lekker koolsalade en witte kool blijft superlang goed. Maar met die kakkerlak nog in mijn achterhoofd… dat durfde ik niet helemaal. Tomaten en paprika’s kun je goed wassen voor je ze aan boord neemt, witte kool wassen is wat moeilijker met al die bladeren. Vlees is zo’n ander ding…. Je ziet van alles liggen, maar weet niet goed wat het is. Op zich ziet het er wel goed uit! Lekker gekruide kippenpootjes, gekruide worstjes. Ik zal er wat meer aan moeten wennen en flexibeler in worden denk ik…. Mooi AH vlees en groente, verpakt met alle ingrediënten erop aangegeven en precies wat het is, dat zie je hier niet. Maar uiteindelijk smaakt alles hier wel beter. Enne…. Mocht het echt niet lukken met het vlees, kunnen we altijd vissen of zoals Frank zei, de kakkerlakken frituren. Getsie!


twee reacties

wil ik jullie even herinneren dat mij ons (de werkende) elke dag de wekker om 6 uur gaat(devil)
Maar we zijn niet jaloers hoor:-p
6 okt gaat opschieten, ik heb er zin in.
x
Danielle - Maandag 13 september 2010 @ 19:31

Haha, leuk dat je Bo er even bijhaalt Denise. Bo is tegenwoordig superslank (helaas door haar ziekte). Nog wel een tonvormige ribbenkast (zoals het een echte Labrador betaamt) maar daarachter is ze net een hazenwindhond (nou ja, iets overdreven misschien).

Ja, we zijn verwend in NL met al die mooie groenten uitgestald, minstens zes soorten tomaten, allemaal mooi rond en rood. Zal nooit vergeten dat ik eens met mijn moeder boodschappen deed als jong meisje in een Franse supermarkt. Tussen de tomaten stond een bordje met de tekst: ‘ Niet in de tomaten knijpen’. TEKST ALLEEN IN HET NEDERLANDS!!! Met andere woorden: alleen Nederlanders knijpen in de tomaten… Genant toch? Mijn moeder schaamde zich ervoor (misschien had ze stiekem wel willen knijpen, wie zal het zeggen).
Kan me voorstellen dat je met het vlees nog voorzichtiger bent; je wilt toch op zijn minst wel weten wat je koopt he?
Linda - Woensdag 15 september 2010 @ 21:19  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.