Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Westerse marina, maar… | Home | Supermarkt »

Id-al-Fitr = Suikerfeest

Zaterdag 11 september 2010 @ 02:01 Vandaag was het einde van de Ramadan, het Suikerfeest (Id-al-Fitr) en dat was te merken. De terrasjes zaten de afgelopen dagen ook wel vol, maar gewoon met zittende mannen. Nu waren het koffie en thee drinkende mannen, wat inhield dat wij ook gewoon konden aanschuiven en lekker wat konden drinken! Dat was fijn, want het was vandaag weer heel warm. Wat minder was, alles was dicht vandaag. Morgen gaan we weer verder en we wilden nog wat boodschappen doen. Dus met Rene (Blue Spirit) en Jack (Tin Hau) naar de Metro (alias Makro) in Salé. Een ‘petit taxi’ geregeld (nou ja, twee Petit taxi’s), Peugeot 205, en naar de Metro, maar die was dicht evenals de Carrefour en alle andere ‘winkels’ hier. Helaas, maar de rit met de taxi daarentegen was wel leuk, je ziet zo een ander deel van de stad.

Daarna maar weer naar Rabat, kijken of we een terrasje konden pakken. Het werd drukker en drukker en we konden inderdaad een terrasje pakken. Op straat werd je overspoeld met allerlei zoetige lekkernijen, drinken en broodjes. Etienne en Jack hebben een locaal broodje met worst op… khobez bin merquez (= worstenbrood, met dank aan Emily en haar Arabische woorden).

We zijn nog even naar het mausoleum van de vorige koning geweest en we konden nu naar binnen. Erg mooi!!! Op de boulevard langs het water in Rabat liep iedereen te flaneren, erg leuk om te zien. Iedereen hun mooiste kleren aan en het is met name ook een feest voor de familie en de kinderen worden verwend, dus die liepen met speeltjes en ballonnen. Op de rivier in het stuk hier voor Rabat werden vanavond en morgen en overmorgen Jetski kampioenschappen gehouden. Dat hebben we net staan te bekijken… wat een spektakel! Zeker van die hele grote jetski’s. Die gaan hard!!! Waarschijnlijk laten ze het parcours wel liggen… kunnen wij er morgen met onze boot ook even door, terwijl we de rivier afvaren naar zee.


een reactie

Wahaha, ben je zo ver van huis eet je nog worstenbrood!
Emily () - Zondag 12 september 2010 @ 09:19  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.