Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« La Coruña | Home | Nederland in de final… »

Woongemeenschap Marina Dársena

Maandag 05 juli 2010 @ 21:17 Ik zal beginnen met het droevige nieuws: Willy zal ons niet komen helpen. Tot augustus zijn er geen Willy’s beschikbaar in Spanje. Tilly zal dus alleen haar werk moeten blijven doen. We hebben er vertrouwen in dat ze het aankan en geen last meer heeft van zeeziekte.

Weer zijn er twee dagen voorbij in Marina Dársena in La Coruña. Een dorp op zich, met boten uit Zweden, Zwitserland, Rusland, Frankrijk, Spanje én Nederland. Er zijn zeker zo’n 10 boten uit NL. Echt super gezellig. Bij de een drink je koffie ’s ochtends, bij de ander borrel je en met iedereen ga je soms uit eten. Wij gaan af en toe mee. In ieder geval morgen met de wedstrijd weer!

Alles wordt ook besproken, bediscussieerd en uitgewisseld. Het weer is een van de belangrijkste gespreksonderwerpen, al is dat, nu we weten dat we hier zeker nog t/m woensdag zullen zijn, wel wat verminderd. Een van de boten was aangevaren door onhandige Fransen, gesprek van de dag. Bij de ander start zijn Iridium telefoon op in error-mode, je zoekt samen uit of het aan de telefoon ligt of aan de kaart. En ook het wassen is een veelbesproken onderwerp, bij de wasmachines en op de steiger: “is jouw machine al bijna klaar?” of “dat droogt lekker zo in de wind.”

Gisteren was ook iedereen met verschillende klusjes bezig: buitenboordmotortje maken, diesel halen in jerrycans bij de pomp (á € 1,09 per liter) enz. Wij hebben diesel gehaald, motor en schroefas nagekeken (nou ja ‘wij’… Etienne eigenlijk) en ik heb gewassen, rijstzakje voor mijn camera gemaakt (met het naaimachine ;-)) en andere dingen gedaan. Zo ben je een hele dag 'druk' in de weer.

Het weer in het dorp is goed: zonnig, erg warm en winderig.
De haven is met de verscheidenheid, en toch eigenlijk ook weer gezamenlijkheid en eenduidigheid, aan boten, mensen en klussen net een echte woongemeenschap.

La Luna in de media:
Wij hebben vorige week dinsdag met een artikel in BN/de Stem gestaan! Klik op het volgende icoontje voor het artikel: En Etienne is vandaag geïnterviewd door de Dordtenaar, dus de komende dagen de Dordtenaar in de gaten houden!


Gisteren weer gezellig aan de tapas!Een van de mindere klusjes, de afwas.


een reactie

Jaja dan mis je wel even de vaatwasser,maar er is vast wel iets leuks aan vooraf gegaan!Schatten ik hoop voor jullie dat je vanavond met veel gezellige mensen voetbal kunt kijken,heel veel kijkplezier!Mocht ik je niet meer spreken voor dat je morgen daar vertrekt,een hele goede vaart.heel veel liefsvoor jullie,mams
Anny () - Dinsdag 06 juli 2010 @ 14:39  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.