Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Golf van Biskaje en L… | Home | 2-1 ! »

Tilly en Willy

Vrijdag 02 juli 2010 @ 00:00 Eindelijk dan weer een berichtje, jullie gaan het niet geloven, maar ik heb het zo druk! En waarmee? Geen idee!! Volgens mij doen we alles al net zo langzaam als de Spanjaarden hier. ;-)

Gisteren zijn we eerst verkast naar een andere jachthaven. De haven waarin we lagen was duur en voor de helft leeg, een trieste aanblik. De jachthaven waar we nu zijn is ook dichterbij het centrum en erg gezellig. Op dit moment liggen er alweer 4 Nederlanders. Jack en Sef van de Sailing Sjaakie kwamen gisteren gezellig koffie drinken en we hebben ook maar meteen samen geluncht. We kwamen niet uitgekletst. Dat is totaal niet erg hier, want de winkels zijn dicht van 13.00 tot 15.00 uur, dus je kunt een heerlijke siësta houden of lekker lang lunchen. Omdat Etienne niet kon vinden wat het probleem van Tilly was, gingen we op zoek naar de dealer hier in de stad. Daar konden voor de hoofdprijs een nieuwe bestellen of de onze laten repareren. Tja… toch maar even verder gekeken. En dat was maar slim ook, want eenmaal terug aan boord heeft Etienne zich nog maar even over Tilly ontfermd en… het probleem ontdekt: de rotating sensoren waren verschoven. Verschillende test uitgevoerd en het ziet er naar uit dat ze het weer doet! Gisterenavond was het druk verkeer met verschillende skype sessies, maar erg leuk. We moesten opschieten met eten omdat we (weer)gingen borrelen bij Sailing Sjaakie. Het was laat en gezellig!

We hadden gisteren in een watersportzaak ook de prijs opgevraagd van een nieuwe stuurautomaat. Vandaag zouden zij die prijs weten, dus op ons gemak de stad doorgesjokt naar deze zaak. Er zijn veel parkjes en fonteinen in de stad. Je ziet mensen lekker relaxen en genieten. Ja hoor, hij had de prijs € 4.000! Hij had het verkeerde opgevraagd. Nog een keer goed uitgelegd, op de computer aangewezen en ja, hij snapte het . Als we een half uurtje zouden wachten dan kon hij de andere vestiging om een prijs vragen. Wij een ijsje gegeten in het park. Die prijs was beter, maar nog te hoog. Maar, dat dacht hij ook al gedacht en had nog een andere dealer, die had vast een betere prijs. Of we weer een kwartier wilde wachten. Tuurlijk, wij hoeven toch nergens meer heen vandaag. ;-) Die prijs was super! Nog goedkoper dan in NL!! Dus meteen ja gezegd en de stuurautomaat zal zaterdag of uiterlijk maandag hier zijn. Nou willen we niet té enthousiast worden, eerst maar eens kijken of het inderdaad degene is die het moet zijn en op tijd hier is, maar het ziet er goed uit. Tilly krijgt waarschijnlijk een nieuwe collega, Willy.

We hebben daarna nog een tijdje met de jongen in de zaak staan praten. De gastvrijheid en behulpzaamheid in Spanje vind ik echt (tot nu toe en uit eerdere ervaringen) subliem! We hebben meteen ook wat leuke tips voor ankerplekken in de Ria's gekregen.

En dan is het alweer naar de boot, eten en proberen te mailen. De verbinding is echt houtje touwtje. Langzaam en valt veel weg. Jammer want ik wilde nog foto's erop zetten en nog wat mailen. Afgelopen dinsdag stonden we in BN/de Stem, een super leuk artikel. Persoonlijke mailtjes, foto's en het artikel houden jullie dus nog te goed. Hopelijk hebben ze snel internet weer aan de praat hier, mañana mañana...

Met de Tin Hau (aka Sailing Sjaakie) aan de lunch.

Een échte straatartieste!


twee reacties

Hallo Denise, ik zie dat jullie al een heel eind uit de buurt zijn. En op de problemen met Tilly na tot nu toe alles voorspoedig verlopen. Zo af en toe zal ik even kijken waar jullie uithangen. Die foto met het wasgoed op het voordek is grappig, moest eerst goed kijken ik dacht dat het een spinaker was! ;-)
Met mij alles verder goed, nog 3 weken en dan op naar Maleisie.
Veel plezier en tot de volgende keer.
GBL - Grote Blonde Leider - Vrijdag 02 juli 2010 @ 14:10

Hallo daar,

Erg leuk om naast sailing sjaakie nu ook een vrouwelijke zeilende schrijfster van de geweldige ervaringen tijdens zo’n machtige reis te mogen volgen.
La Luna behouden vaart en veel plezier.

Groeten MS Copine Roermond
Ton van Zoest en Paula Cox
Ton van Zoest en Paula Cox () - Zondag 04 juli 2010 @ 18:11  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.