Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Maandag 21 juni 2010 … | Home | 'Lezersvragen' »

Zwemmen en visavontuur II

Dinsdag 22 juni 2010 @ 23:38 Het was een idyllisch dagje! We vertrokken bij Guernsey met een stralende zon, zonder een zuchtje wind. Wij trokken de eerste rimpeltjes in het water dat als een spiegel was. Weer een dagje motoren dus. Aangezien Tilly een waardevol bemanningslid is en zij heel de dag heeft gestuurd, was het voor ons erg rustig. Tilly is onze stuurautomaat. Ik heb eens een psychologisch onderzoek gelezen waarin beschreven stond dat mensen die een arm sociaal leven hebben, dingen namen gaan geven. Nou, dat blijkt inderdaad wel bij vertrekkers. Veel dingen hebben namen aan boord. Ook bij ons, al kan ik me nu niet echt sociaal arm noemen eerlijk gezegd....

Maar het is dan dus erg rustig omdat we zelf niet hoeven te sturen en alleen maar hoeven op te letten. Je kunt dan andere dingen gaan doen. Zoals het Yoga-magazine lezen of vissen. Etienne heeft heel de ochtend gevist met als resultaat: paravaan en haakjes + lijn kwijt, 3 uur lang een andere haakstelsel uit de klit halen en uiteindelijk na 5 uur niets gevangen. Zover visavontuur II.

Lang heeft hij zich daarna niet hoeven te vervelen, want ineens kwam er een hoop rook uit de uitlaat! Motor uitgezet en alles nakijken. We waren al een tijdje door velden van zeewier aan het varen, ontwijken was geen optie. De motor zuigt dan dat zeewier aan. Wat doe je? Ja, je gaat te water om het uit de aanzuig te trekken. Ik heb mijn duikpak meegenomen, maar weet niet waar ik moet zijn onder de boot. Dus ja, dan Etienne maar te water. In z'n zwembroek. Nou geen medelijden krijgen! Hij wilde zelf geen nieuw pak. Ik quote: "Ik ga alleen maar te water als het warm is!" En op zich klopte dat nu ook wel eigenlijk.... alleen was de buitentemperatuur vandaag erg warm, het water niet.... Maar het was zo gebeurd en we konden weer verder.

We liggen op dit moment in Tréguier op de rivier. Heerlijk rustig voor anker onder een kasteel. Het invaren was een hele happening, want je moest van boei naar boei en rond een groene ton en dan aansturen op een toren. De aanloop is namelijk tussen rotsen door. Maar eenmaal in de rivier is het prachtig! Idylisch! Net een schilderij. Heel groen, mooie huizen op een helling. Tijdens het eten ging de zon achter het kasteeltje onder. Genieten!!!


vier reacties

Ik denk… Nou dan komt er een mooie foto van het idyllische uitzicht. Nee hoor, wéér die vrolijke bruine gezichten. Tsssssk.
Emily () - Woensdag 23 juni 2010 @ 00:34

Hey D&E. Wij maar denken dat we ons stuurautomaat een naam hebben gegeven omdat we gesponsord zijn. Blijkt nu dat we een sociaal arm leven hebben;-).
We zien jullie nog zitten in warme kleding…... dat gaat veranderen! Het wordt steeds mooier en mooier en warmer en warmer. Geniet ervan!
Liefs E&E
Ella en Erik () (URL) - Woensdag 23 juni 2010 @ 10:17

Klint heerlijk, die Kanaaleilanden. Binnenkort gaan jullie volgens mij verder met La Luna dan ooit tevoren, toch? Toen jullie nog arbeidsslaven waren, moesten jullie op een gegeven moment de terugreis aanvaarden omdat je maar vier weken vakantie had (is op zich al helemaal niet weinig maar nu lachen jullie daar natuurlijk om). Maar nu zeilen/motoren jullie lekker door, op weg naar ‘new frontiers’... Njoy!
Linda - Woensdag 23 juni 2010 @ 10:25

Hoi!Hier ben ik weer,maar eerst met een groot compliment hoe jij iedere dag weer zo leuk en fantastisch ons laat mee genieten,van jullie dagelijkse belevenissen top!En let op je kapitein als hij onder de boot moet zijn.Hij staat hier wel heel stoer met jou op de foto,ik kende hem eerst niet.Doei schatten! dikke kus mams
Anny () - Woensdag 23 juni 2010 @ 20:01  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.