Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Kerstsfeer, ICWW en h… | Home | Kerst, zeilen, rijk e… »

Toeristisch beachy Florida

Woensdag 23 december 2015 @ 18:09 Inmiddels hebben we het ‘romantische’ Venice Beach alweer achter ons. Een leuk plaatsje, maar doet in heel weinig tot niets denken aan het Italiaanse Venice. Ok, het ligt aan het water en er zijn een paar Italiaanse eetgelegenheden, maar daarmee is de vergelijking ten einde. Wij lagen er weer perfect aan een gratis gemeente steiger. Het was wel ondiep, maar gelukkig was het hier erg drassig, dus zakten we gewoon de modder in en lagen we heerlijk rustig ondanks de wind. ;-)


Op het strand waren ze aan het golfsurfen, een geweldig gezicht altijd. Na een dagje blijven liggen gingen we weer verder. De huizen aan de ICWW hier zijn echt enorm! Soms wordt het uiterlijk alleen verziekt door een enorme klamboe tent die aan het huis is gezet. Door de mangrove schijnt hier in bepaalde jaargetijden ongelooflijk veel ongedierte te zijn. Het ziet er alleen niet gezellig uit, een beetje van die enorme tenten die je ook wel boven tennisbanen ziet.

Ook moeten er nog aardig wat bruggen open voor ons, zoals deze twee, dicht op elkaar, ‘swing bridges’.


Maar het is wel leuk varen! Iedereen heeft wel een of meerdere bootjes voor de deur en we kijken dus onze ogen uit. Het waait deze dagen stevig, waardoor we redelijk aangekleed zitten. We ankeren bij Useppa eiland. Een prima plekje. De legende gaat dat dit (nu privé) eiland vernoemd is naar een vrouw die door een piraat hier gevangen werd gehouden. Naar mijn idee kan dat op slechtere plekken…

Vanaf hier varen we naar Fort Myers Beach. Het is maandag en het is onwijs druk op het water! Op het stukje waar we in de vaargeul moeten blijven is het soms zelfs een soort van file-varen. Erg leuk om al die andere bootjes te zien en mensen te kijken.

In Ft Myers Beach pikken we een mooring op. Het is een enorm mooringveld en vanwege onze diepgang liggen we helaas ver naar achteren. Ft Myers Beach is beach. Strand, bar, restaurant, souvenirwinkel, t-shirt winkel, bar, restaurant, grill, zand, zand en zand. Vanochtend zijn we ergens eerst lekker gaan koffie drinken. Vanmiddag zijn we natuurlijk op het strand geweest, de pier opgelopen en de winkels rond ‘Time Square’ afgestruind. Het is echt super toeristisch hier. Gelukkig op ons mooringveld niet zo, dus we kunnen de ‘gekte’ gaan bekijken wanneer we willen.


In Sarasota was het Florida met rijkdom, spa’s, healthy en ‘goodlooking’. Hier is het Florida met strand, bars, grills en schreeuwerige t-shirts. Grappig dit verschil!


Vanochtend zijn we met de ‘beach trolley’ naar de WalMart gegaan. Zowieso erg leuk dit kleine busje en handig. Ook weer leuk wat cruisers ontmoet en gezellig gekletst. Zo gaan we langzaam richting de kerst. Bij WalMart stond een bord...nog 2 dagen... TJEETJE!!! Voor jullie allemaal alvast, hele gezellige, warme en lekkere kerstdagen!!!

twee reacties

Ja, ik wens jullie ook een hele fijne kerst en gelukkig nieuwjaar alvast en we nemen er een op jullie op de nieuwjaarsreceptie! De volgende keer zijn jullie er misschien wel weer bij!
Hans () - Woensdag 23 december 2015 @ 21:47

Geniet ook van het nieuwe jaar!
gerard smit () (URL) - Woensdag 30 december 2015 @ 12:02  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.