Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Mobile | Home | Koud, zout en www »

Marina life, tornado waarschuwingen en weer lekker plannen

Vrijdag 20 november 2015 @ 19:08 We zijn alweer een aantal dagen in de marina. Na Mobile krijg je een hele grote baai waar een aantal rivieren op uitkomen. Een van de rivieren is Dog River, waaraan een aantal havens liggen. De baai is vrij ondiep op de vaargeul na. We vertrokken met niet het gunstigste tij, maar we hadden zoiets van ‘we zien wel en anders droppen we ons anker’. Het ging ok, ‘ken nêt’, zeg maar.


En dan ineens wemelt het van de zeilboten! Ipv meer motorboten dan, is het nu andersom. We hebben eerst getankt bij Dog River Marina, leuke prijs en dan krijg je een gratis nacht. Goede deal! Een prachtige vent bij de tanksteiger met een geweldige locale humor! Erg gelachen. Daarna de kant op naar Westmarine, de watersportzaak en bij Turner Marina, de haven aan de andere kant van de straat gaan kijken wanneer ze onze mast erop kunnen zetten.

Nou, dat viel tegen!! Het is hier echt mega druk! Dus onze gedachte om de haven in te gaan en meteen de mast rechtop te zetten en dan rustig alles verder te doen, valt in het water. Het wordt eerst in de marina en dan aan het eind de mast erop. Nou ja, het is niet anders...

Ze voorspellen aardig wat wind voor dinsdag en woensdag en we mogen van de haven al meteen op maandag ons plekkie op gaan zoeken. Dat doen we dan ook en we ploegen onze box in. Het is hier niet al te diep, maar gelukkig wel erg modderig. ;-)

En dan inderdaad, dinsdag is het nog niet zo slecht, maar op woensdag stortregent het! En over de radio horen we continue waarschuwingen voor tornado’s en overstromingen. De dag ervoor waren we al met de auto weggeweest en zagen dat het hier heel laag is. En ja hoor, woensdagochtend is de parkeerplaats achter ons al overstroomt. Ze zijn dat hier een soort van gewend, dus de auto’s rijden naar de plek waar de boten op de kant staan en wat hoger is.


Het is een prima haven hier. We kletsen heel de dag wat af en doen wat kleine klusjes. We maken de mast helemaal klaar zodat hij meteen omhoog kan, in de hoop we ergens tussendoor kunnen.


Al snel merken we dat dat geen optie is. Het lijkt Zuid-Afrika en Azie wel...alles gaat op z’n elfendertigst. Maakt niet zoveel uit, we verkennen de omgeving met de auto van de marina en vinden weer een goede supermarkt voor mij. Ik ben weer een ‘happy-camper’ zoals ze hier zeggen en eet die avond weer PIZZA!!! Haha, hoe blij kun je daarmee zijn. ;-)

Op woensdag hebben alle ‘live aboards’, degene die hier aan boord leven, een potluck met BBQ. We gooien een mega steak en vis op de ‘braai’ en brengen een salade. Het gezondste wat er is en dus weinig wordt aangeraakt. Het is super gezellig en een latertje. Weer eens leuk om met zeilers te kletsen. Er is een koppel dat ook de wereld rond wilt, dus we worden de oren van ons hoofd gevraagd.

Er zijn verschillende Beneteau’s. Eentje is bijna dezelfde als La Luna en de eigenaar vraagt Etienne geregeld hoe dat bij ons zit of om advies. Het weer is na woensdag weer droog en de zon straalt. In de zon is het lekker, maar het blijft aan de frisse kant. Prima hoor! Verder is het rustig en dat is ook fijn. Ik ben weer een keer bij met de was en alles krijgt aan boord weer een vast plekje. Zeilen betekent weer schuin gaan en na maanden van een hoek van 0 graden is alles dus verhuist naar ‘losse’ plekjes en moet weer terug. Ook hebben we de nieuwe pilots voor het komende stuk, dus kunnen we ons voorbereiden op Florida, Key West en dan de Bahamas...

een reactie

Dus bijna binnenschipper af.
gerard smit () (URL) - Vrijdag 20 november 2015 @ 19:51  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.