Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Puzzel | Home | Marina life, tornado … »

Mobile

Zondag 15 november 2015 @ 17:25 We zijn in Mobile! En daarmee aan het einde van onze tocht dwars door Amerika.

Met het dichterbij Mobile komen veranderde de scenery duidelijk, het werd platter, moerassig en er zijn nog wel bomen zonder bladeren, maar dat prachtige rood, die bomen zijn hier niet. Mobile is een grote zeehaven en het verkeer met duwcombi’s nam aanzienlijk toe. Ook de (bijna haakse) bochten in het laatste stuk rivier, dus je had geregeld contact met de duwbakken aan welke kant je ze, of zij jou, moest passeren. Daar gebruiken ze hier nog een oud systeem voor, uit de tijd dat dit aan elkaar werd kenbaar gemaakt door fluitsignalen. Je hebt een of twee fluitsignalen. Goed opletten dus, al vraag ik vaak even voor de zekerheid of het nu bak- of stuurboord is. Je wilt niet verkeerd zitten! ;-)


Mobile is een bijzondere stad. De eerste ‘bewoners’ arriveerden in 1702 en dus is hier best wat geschiedenis. Al zijn de allereerste echte zichtbare huizen pas sinds begin 1800. Het oudste is het Fort Condé, al ben ik daar ook niet zeker van. Er staat ‘re-creation of the original1723 fort’. Het ‘downtown’ gedeelte bestaat uit een gezellige straat met heel veel barretjes, restaurants en een paar boetieks. Er zijn een paar hoge torens, geen wolkenkrabbers geloof ik en verder lage oude huizen.


We liggen midden aan de rivier in de grote zeehaven. De slepers en grote (container)schepen komen vlak langs. Daardoor wordt je aardig tegen de wal ‘gesmasht’, maar aan de enorme kade zijn grote stootkussen gemaakt waar we tegen liggen. Helaas zijn ze iets te hard, dus nog een stootwil er tussen en we liggen goed. Leuk, want we lopen zo Mobile in. Het gebouw wat ons hier laat liggen is een conferentiecentrum waar gisteren een ‘Christmas Jubilee’ was. Schattig al die kleine kinderen in de meest kitschige kerst-uniformpjes.


Ook is er verder langs het waterfront een nep ijsbaan gemaakt waar je kunt schaatsen. Heel leuk al helemaal in kerstsfeer. Vandaag struinen we nog wat rond en drinken lekker koffie. Morgen gaan we een haven op zoeken. Want dat we in Mobile zijn, wil ook zeggen dat de mast weer overeind moet...


Er staan weer nieuwe foto's in het foto-album!

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.