Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Pickwick Lake | Home | Waterbloemen, marina … »

Zakken, regen, zwarte beren en muggen

Woensdag 28 oktober 2015 @ 02:48 En dan is het alweer heeeel lang geleden dat ik hier iets schreef. Niet dat ik het vergat, maar zoals zo vaak, de tijd vliegt en zo veel maken we eigenlijk niet mee.
.
We varen nu op de Tennessee-Tombigbee Waterway. Een mond vol. Dit is een stuk van 450 mijl naar Mobile. De Tennesee River en later de Tombigbee River was een belangrijke route naar de Golf van Mexico, naast de Mississippi. Maar (zoals ook de Mississippi en vele rivieren) kronkelt en slalommen deze rivieren dat het een lieve lust is. Na veel praten, afkeuren en goedkeuren, voorstanders en tegenstanders in een tijdbestek van bijna honderd jaar, werd in 1971 geld beschikbaar gemaakt voor de Ten-Tom, de Tennessee-Tombigbee Waterway. De korps of Engineers, van het leger, kreeg de opdracht om dit stuk makkelijker bevaarbaar te maken. Dus werden er naast en in de rivier kanalen gegraven, 10 sluizen gebouwd, stukken onder water gezet, enz om een betere doorgang voor de scheepvaart te maken. Ze deden er 12 jaar over en waren in '84 zo'n 2 biljoen dollar verder. Helaas is het niet zo rendabel geworden met commerciële vaart dan gehoopt (er zijn wat duwbakken met voornamelijk hout en kool), maar
de pleziervaart maakt er grif gebruik van. Dat doen ze heel goed hier in Amerika, want overal zie je boothellingen met daarbij een recreatiepark, met wc, picknicktafels, bbq's, drinkwater, vissteigers, enz. Bij sommige kun je ook kamperen en zijn er wandeltochten.
.
Op dit moment zijn we net het 'kanaal gedeelte' uit, wat ook echt een kaarsrecht stuk was en gaan nu de 'Rivier sectie' in, waarbij de sluizen verder uit elkaar zitten en de rivier meer kronkelt.
.
De eerste sluis op dit stuk is de Jamie Witten Lock en daar zakten we 84 ft (= 25 mtr) een aardig stuk dus en voor de sluis met het grootste verval. Het stuk ervoor, Bay Springs Lake, is een prachtig natuurgebied! We hebben er vosjes en coyotes gezien! Vlakbij de sluis zat een bezoekerscentrum wat klein, maar erg leuk was. Daar leerden we dat we hier ook nog steeds zwarte beren en zelfs krokodillen kunnen zien. Ok, we zitten op de uitkijk dus en doen een wandeling toch iets minder onbevangen. ;-)
.
Helaas regent het al een dikke 4 dagen aan een stuk door! Het zijn echt van die donkere, grauwe, grijze herfstdagen. En met al die sluizen is dat niet echt een pretje. De vochtigheid is ook superhoog daardoor, waardoor onze pakken met moeite drogen. Maar het is nog steeds een prachtige omgeving hier!
.
Na het grote dalen met de sluis waren er veel rotswanden en nu zijn er heel veel naaldbomen. Inmiddels zijn we, met 6 sluizen, al 70 van de 125 meter gezakt. Wat heel bijzonder is om te zien (en oppassen!) naast de vaargeul zie je vele boomstompjes of hele bomen staan, in het water dus. Waarschijnlijk nog van toen ze (meer dan 30 jaar geleden) de boel onder water hebben gezet. Dat er nog veel bomen gewoon doorleven is best bijzonder. Maar dit maakt dat we niet overal zomaar kunnen ankeren. Het wordt naast de vaargeul snel ondiep en al die boomstompjes zijn ook niet leuk.
.
Maar na zo'n 5 uur varen in de continu regen vinden wij het de laatste dagen al wel genoeg en hebben elke keer toch weer een super plekje gevonden. Zoals vandaag op de 'oude rivier'. Een kronkelend stukje, wat tot onze verbazing dieper is dan de normale vaargeul. Super rustig hier weer, maar omdat we lekker prachtig tussen de bomen liggen, enorm veel muggen! En dat in deze kou nog..:-(
-----
At 28-10-2015 0:12 (utc) our position was 33°57.23'N 088°32.01'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.